ISTAKNUTE VIJESTI

Vicepostulator postupka mučeništva »Fra Leo Petrović i 65 subraće« te poznati hrvatski književnik i novinar fra Miljenko Stojić dobitnik je ovogodišnje nagrade općine Čitluk za životno djelo koja se dodjeljuje u povodu Dana ove općine.

Nagradu za dugogodišnji dušobrižnički, kulturni, književni, novinarski i humanitarni rad te izniman doprinos u promidžbi i ugledu općine Čitluk, na današnjoj svečanoj sjednici OV Čitluk, Stojiću su uručili predsjednik Općinskog vijeća Marin Radišić i načelnik općine Ivo Jerkić. Inače se o Stojićevu radu najbolje može saznati preko portala miljenko.info.

Godišnje nagrade općine Čitluk uručene su i međugorskom župniku fra Marinku Šakoti za postignute uspjehe i realizaciju kulturnih projekata na području općine Čitluk i prof. dr. sc. Mladenu Bevandi za dugogodišnji društveno-politički rad i doprinos u promidžbi i ugledu općine Čitluk.

Istodobno, Zahvalnice općine Čitluk dobile su umirovljene učiteljice Filomena Šarac i Zlata Šimović za postignute uspjehe u prosvjeti te doprinos očuvanju tradicije i kulturne baštine hercegovačkog kraja.

U ime nagrađenih, nazočnima se obratio fra Miljenko Stojić. »Lijepo je dobiti neku nagradu, ali ona je tim ljepša kad se dobije od svojih. Hvala na tome, ne samo u svoje ime nego i u ime svih nas.« Osvrnuo se i na odgovornost prema događajima u župi Međugorje.

»Postali smo domaćinima mnoštvu ljudi iz cijelog svijeta. Nismo to učinili svojom pameću, već nas je Kraljica mira izabrala za tu službu. Zbog toga naše misli trebaju biti usmjerene i prema tome, a ne samo kako će nama biti dobro« – kazao je Stojić.

Nije zaboravio ni Haške uznike.

»Poseban pozdrav našim uhićenicima u Haagu. Nekada smo bili zajedno, zajedno smo i danas. Borili su se za nas, borimo se i mi za njih moleći Boga da im pomogne u ovim prijelomnim trenutcima« – zaključio je fra Miljenko Stojić.


 

M.Jurković