ISTAKNUTE VIJESTI

USKOK-ovom istragom obuhvaćeno je nekoliko djelatnika PU osječko-baranjske među kojima su i načelnik Blaž Topalović te njegov zamjenik.

Nekoliko policajaca i više osoba iz samog vrha PU vukovarsko-srijemske zajedno s još nekoliko civila uhićeno je u velikoj policijskoj akciji u Vukovaru

-"U sklopu ovog višemjesečnog istraživanja danas je na području dviju policijskih uprava, vukovarsko srijemske i osječko baranjske uhićeno 16 hrvatskih državljana, među kojima se nalazi i 9 policijskih službenika" - priopćilo je Ravnateljstvo policije.

 

Privedeno je devet policajaca i sedam civila. Među uhićenima su i Blaž Topalović, načelnik PU vukovarsko-srijemske i njegov zamjenik Mato Kirchbauer. Sudeći prema medijskim natpisima riječ je o SDP-ovom kadru koji je imenovan nakon pobjede Kukuriku koalicije na izborima a uhićeni su zbog zlouporabe položaja i ovlasti, primanja mita, davanja mita i trgovanja utjecajem.

>>Toksični cink-oksid iz Srbije, umjesto u Kini, završio u Hrvatskoj?

Ravnatelj policije Vlado Dominić do daljnjeg je privedene policajce udaljio iz službe. Tereti ih se da su narušili ugled policije ustupajući službene podatke neovlaštenim osobama. Šef MUP-a Ranko Ostojić vršiteljem dužnosti načelnika PU vukovarsko-srijemske imenovao je Miroslava Puža.

Po završetku kriminalističkog istraživanja privedene osobe bit će predane pritvorskom nadzorniku. Protiv njih će policija predati kaznenu prijavu Uskoku.

 

 

M.M.


Vezani članci:

-Nepotpuni Registar nekadašnjih srpskih pobunjenika u današnjoj policiji

-Nepotpuni Registar nekadašnjih srpskih pobunjenika u današnjoj policiji (II.dio)