ISTAKNUTE VIJESTI

Marija Budimir, HDZ-ova članica Gradskog vijeća Vukovara, snimila je svoj razgovor s vukovarskim gradonačelnikom Željkom Sabom (SDP) u kojem joj je on otvoreno nudi mito za prelazak na stranu SDP-a i SDSS-a u Gradskom vijeću. Snimku spornog razgovora vođenog 2. srpnja, nakon što je propao prvi pokušaj formiranja gradskog vijeća, objavio je Večernji list, a Sabo je najavio tužbe zbog tajnog i nedopuštenog snimanja.U razgovoru je Sabo nudio Budimir mjesta u nadzornim odborima te kazao da ima i sponzore koji su spremni platiti 50.000 kuna za vijećnički mandat.

"Sve dobivaš, što god hoćeš. Nisam zlatna ribica, ali ti si pametna žena. Što god zamisliš, što god", rekao joj je između ostalog Sabo.

Budimir je u izjavi za Media servis kazala kako ima namjeru slučaj prijaviti policiji i Uskoku.

"Gradonačelnik Vukovara SDP-ov Željko Sabo nudio mi je mito za mandat kako bih postala 13. ruka koalicije SDP-SDSS", tvrdi to HDZ-ova vijećnica Marija Budimir, navodeći da je odbila pristati na nemoralnu ponudu. Još je jednom ponovila kako joj je Sabo, čiji komentar teških optužbi nismo uspjeli dobiti, rekao da ima sponzore koji mogu osigurati novac te da mu samo kaže iznos. "Samo reci iznos, 50, 20, 10 tisuća kuna, rekao je", ispričala je HDZ-ova vijećnica u Vukovaru za Media servis.

Dodaje da su razgovarali tri puta. Diktafonom je sve snimila u Gradskoj upravi 3. srpnja. Na pitanje je li snimku koja je dospjela u medije proslijedila Uskoku i policiji, a Sabu prijavila zbog kaznenog djela nuđenja mita, Budimir je odgovorila niječno. Pojasnila je i zašto. "Ne, još uvijek ne. Prijavit ću policiji i Uskoku. Gledajte, ja sam na godišnjem između ostalog. Imam bolesno dijete i moji su prioriteti su malo drugačiji", rekla je Budimir. 

Kaže, o cijelom slučaju nije razgovarala s predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom, niti joj je on nešto sugerirao.

"Kao svaki građanin odgovorno mislim da meni nitko ne treba reći što je moja dužnost. Izabrana sam kao građanin jedne stranke, bilo koje stranke, mislim da bi svaki građanin koji se bavi politikom trebao znati što mu je građanska i moralna dužnost", kazala je Budimir. 

Najavila je da sve namjerava prijaviti nadležnim institucijama nakon godišnjeg odmora, ne precizirajući kada se prijava može očekivati. "Moj godišnji je moja privatna stvar. Bit će prijavljeno kad bude trebalo", zaključila je Budimir.

R.H.