ISTAKNUTE VIJESTI

Glavni tajnik HSP-a dr. Ante Starčević Pero Ćorić smatra da su lokalni izbori u Vukovaru neizbježni te da Željko Sabo mora dati ostavku na mjesto gradonačelnika. Ćorić je također istaknuo da su nedavno uhićeni čelnici PU Vukovarsko-srijemske čelnici vukovarskog SDP-a, što se u javnosti pokušava prikriti.


- Gotovo sam uvjeren da će u Vukovaru biti prijevremenih izbora. Nadam se da će biti izbori i za gradonačelnika i za gradsko vijeće. Smatram da bi Željko Sabo nakon svega što se u zadnje vrijeme događalo trebao dati moralnu ostavku pa neka onda dalje građani odlučuju – istaknuo je Ćorić.

>>Gradonačelnik Vukovara Željko Sabo nudio mito HDZ-ovoj vijećnici: Slijedi prijava policiji i Uskoku

Glavnog krivca za stanje u Vukovaru, ali i državi, Ćorić vidi u vrhu SDP-a i Vlade.

- Na djelu je sumrak socijaldemokracije kakvu provode Zoran Milanović, Biljana Borzan i Željko Sabo. Nedavno uhićeni načelnik PU Vukovarsko-srijemske Blaž Topalović bio je zamjenik gradonačelnika Vukovara, a zamjenik PU Vukovarsko-srijemske Mato Kirchbauer bio je predsjednik lokalnog SDP-a iz svojeg mjesta. Sve je to ekipa koja je prije dvije godine prijetila da će pohapsiti sve u Slavoniji, a sada su oni u zatvoru i Željko Sabo kuca na vrata istih institucija.

>>Uhićen vrh vukovarsko-srijemske policije na čelu sa načelnikom

Ćorić pojašnjava i ulogu Slavka Linića.

-Premijer Zoran Milanović zbog svoje bahatosti u prvi plan gura Slavka Linića kojeg neki pokušavaju prikazati kao nekakvog Robin Hooda zbog mjera koje provodi, mjere koje ja kao političar i kao građanin ne podržavam. Linić me više podsjeća na Superhika jer moto Linića i Superhika je isti - uzmi siromašnima i daj bogatima - zaključio je Ćorić.

 

M.M.