Arhiva članaka HRsvijet.net


Hrvatska je šokirala Norvešku - Dragom Vukovićem! Za Ivana Balića i Mirka Alilovića ionako dobro znaju i boje ih se, Manuel Štrlek ih je također iznenadio s krila, ali prava senzacija bio je Drago. Splićanin, mladić zanimljivog životnog i sportskog puta. U sportu emocionalac, fajter, privatno ‘dobar ka kruv’.

Mladić s Brda, koji je u sport ušao s teniskim reketom u ruci i tek poslije se prebacio na rukomet. Prvo u klub na Brdima, pa potom u Split.

Prošao je Drago Vuković štošta u životu. Događalo mu se da je bio na margini u svom splitskom klubu, imao je neugodnu epizodu po odlasku iz prvaka Zagreba, našao se u nemilosti čelnika kluba. U to je vrijeme izgubio i status reprezentativca. Prošao je baš trnovit put od Splita i Zagreba do Slovenije, i dalje do Njemačke (Gummersbach).

I dočekao da bude ‘otkriće’, senzacija u 27. godini... Jedna briljantna utakmica ne mora biti mjerilo ili točka optužnice, ali moramo se upitati kako je moguće da takav igrač nije dobio više prilike do sada? Zašto mu se nije vjerovalo?

Možda i nije vrhunski na razini Balića, Lackovića, Metličića..., ali je srčan i kvalitetan igrač koji pristupom i borbenošću nikad neće razočarati. Koji može odigrati na sve tri vanjske pozicije, koji je dobar i u obrani i u napadu. Koji je rođeni fajter...

- U klubu dobro igram. Imao sam odlične sezone u Sloveniji i sad u Njemačkoj, tu sam zadovoljan. U reprezentaciji i nisam baš. Sad sam dobio priliku... Ne bojte se, neće mi ovo sad udarit u glavu, svjestan sam da je sutra novi dan. Nova je utakmica pred nama, svaka je novo dokazivanje. Od jedne utakmice se ne živi.

Nakon utakmice u kojoj je zabio sedam komada Norvežanima i sjajno odigrao obranu svi su mu poželjeli stisnuti ruku, čestitati mu, slikati se s njime... Kažu, ako je itko zaslužio, onda je Drago zaslužio... Da, istina, samo što to nisu zapazili ranije? Porazna je činjenica, da se nisu dogodile ozljede Lackovića i Valčića - Vuković gotovo sigurno ne bi bio u sastavu za Norvešku! Sad mu svi vjeruju...

- Teško mi je govoriti na takav način. Želim Lacu i Tonću što brži oporavak pa što izbornik odluči. Nije bitno tko igra, bitno je da pobjeđujemo.

Sjajan nastup Drage Vukovića njegova je osobna satisfakcija zbog svega što je prošao u karijeri, nepovjerenja. Ne čude stoga suze radosnice na kraju susreta...
- Nakupilo mi se puno toga... Sitija san se pokojnog oca, sitija san se svih dobrih ljudi koji su vjerovali u mene i kad drugi nisu...

Ne vjeruju mu izgleda ni u zdravstvenoj službi EHF-a, pa ga svako malo zovu na doping kontrolu. Nakon Norveške trebala su mu dva sata i jedna boca piva da učini pi-pi.
- Ovo mi je već peta doping kontrola u zadnja dva i pol mjeseca. Biće sam im sumnjiv kako igram, ha, ha, ha!

Svjetsko prvenstvo u svome Splitu gledao je s tribina. Nije bio pozvan.
- Teško mi je bilo gledati to kao obični navijač... Ne biti dio momčadi. Svaki igrač misli da mu je mjesto unutra...

Izgleda da je konačno došlo vrijeme njegove definitivne potvrde. Makar kao posljedica spleta ozljeda i okolnosti. Prst sudbine ovaj put mu je bio sklon, ali što je s njegovim prstom lijeve ruke?
- Dobro je, ne boli! Nije mi prvi put da je nabijen. Istina, strašno me bolilo u trenutku udarca, ali sam vidio da je Lino problijedio pa sam mu rekao da je sve ok i da ću se nakon bandažiranja vratiti u igru.

Ovo Europsko prvenstvo nije propustio. Osbno mu je krenulo na najbolji mogući način, a i momčad bi mogla daleko.
- Moramo ostat čvrsto na zemlji. Polufinale je još daleko, idemo korak po korak, prvo Ukrajinci, pa Rusi...

Korak po korak je u životu išao i Drago i dočekao svoj korak od doslovno sedam milja. /slobodnadalmacija.hr

 

{googleAds}<script type="text/javascript"><!--
google_ad_client = "pub-4856610173099525";
/* 300x250, HOSTAMO SL-TEX */
google_ad_slot = "8444226637";
google_ad_width = 300;
google_ad_height = 250;
//-->
</script>
<script type="text/javascript"
src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js">
</script>{/googleAds}