Arhiva članaka HRsvijet.netU Zagrebu će se 23. siječnja
, po prvi put održati Party United, spektakl koji će za cijenu jedne ulaznice od 40 kuna omogućiti ulazak u jednoj noći u 15 zagrebačkih klubova.

Već tjedan poslije, 29. siječnja, održat će se 6. Noć muzeja, u kojoj je ulaz u muzeje slobodan a otvoreni su od 18-1 sat u noći. Osim stalnih muzejskih postava, posjetitelji će imati prilike vidjeti i razne kulturne programe.

Nedavno je u Zagrebu održana i 1. Noć kazališta kada je besplatan bio ulazak u kazališta Zagreba. Sve te manifestacije i dobra posjećenost upućuju na činjenicu kako ovakvi događaji ipak privlače ljude. Mnogi smatraju da bi interes za kulturne aktivnosti bio mnogo veći da su cijene ulaza i karata niže.

Hrvatsko muzejsko društvo je prije 6 godina, sa vrlo skromnim prihodima, organiziralo prvu Noć muzeja kako bi popularizirali muzeje. Posjećenost je bila vrlo dobra sa 10000 zabilježenih posjetitelja. Ovaj kulturni događaj svake godine dobiva sve šire razmjere tako da je prošle godine Noć muzeja održana u 28 hrvatskih gradova, i u 75 muzeja s ukupno zabilježenih 140 tisuća posjetitelja.

Ove se godine očekuje još veći odaziv. Svoj će doprinos dati i ZET-Zagrebački električni tramvaj koji će u posebno označenim tramvajima i autobusima prevoziti posjetitelje između muzeja.

Ova je manifestacija pokazala da su muzeji atraktivne institucije, u stanju osmisliti "žive" programe i privući brojnu publiku. Želja organizatora je da na ulicama grada vlada još bolja atmosfera pa pozivaju ugostitelje i trgovine da u petak, 29. siječnja, rade duže te da općenito bude više sadržaja

Turistička zajednica podržava sve navedene projekte i ističe kako je svaka takva inicijativa dobrodošla.


Kako veća popularnost u ovim kriznim vremenima nije potrebna samo kulturnim ustanovama već i klubovima te diskotekama, djelatnici agencije 4ART osmislili su večer naziva "Party United". Noć klubova zamišljena je kao projekt koji će dokazati da Zagreb nipošto ne opravdava epitet jednog od najdosadnijih europskih gradova, nego da ima što ponuditi-rekla je Lidia Janjić Vuković, voditeljica zreda agencije 4ART. Svima koji kupe ulaznicu za ovaj događaj osiguran je i besplatan prijevoz autobusima od kluba do kluba.

Više informacija u vezi Party Uniteda možete naći na web stranici http://www.partyunited-zagreb.com/

Dođite u Zagreb i budite dio kulturnog uzdizanja građana Hrvatske!

piše: Tamara Vrdoljak

Hr svijet{googleAds}

src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js">

{/googleAds}