Arhiva članaka HRsvijet.netpiše: Tatjana Vukman


"Najmršaviji" mjesec
u godini svima je omražen, što zbog hladnoće, što zbog dugova. U ovom mjesecu se smjestio i "Blue Monday" poznatiji kao nadepresivniji dan u godini.

Tijekom prosinca još nam se činilo da je sve pod kontrolom i da će nam ovaj siječanj, usprkos zlosutnim krikovima recesije, proteći bez većeg stresa. Ali već početkom godine ponavlja se mnogo puta viđena scena, posežemo za starom dobrom hrvatskom metodom življenja, na dug, i lagano tonemo sve dublje u financijsku depresiju.

Polako se srozava i naša emocionalna stabilnost jer biti dobro raspoložen nije lako, bez novca, gotovo nemoguće.

Ipak silječanj je nekome omiljen mjesec. Riječ je o mudrim kupcima i to pogotovo onima koji nisu opterećeni trendovima.

Njihova isplanirana kupovina na rasprodajama, koje su u slučaju zimskih popusta više nego isplative, pun je pogodak. Letimičnim pogledom na njihov način "stilskog preživljavanja" siječnja, došli smo do nekih zaključaka i odlučili ih podijeliti sa vama

Prije početka pohoda na shopping centre bilo bi dobro da napravtite okvirni plan jer vrtoglavi popusti kaktkad mogu pomutiti razum. Oni vas zovu poput morskih sirena i vi jednostavno ne možete odoljeti, sve dok se ne udavite, ali ne u morskim valovima, već u dugovima.

10 SAVJETA ZA MUDRE POTROŠAĆE I ONE KOJI ĆE TO TEK POSTATI 

  1. Pogledajte ormare i popišite ono što trebate kako biste obogatili broj mogućih odjevnih kombinacija.

  2. Ne kupujte nešto samo zato što je jeftino.

  3. Trudite se odoljeti trendovima koji se mijenjaju iz godine u godinu i kupujte bezvremenske stvari. Neke boje poput crne, sive i bijele uvijek su u modi, a osim toga lako se mogu kombinirati s ostalim odjevnim predmetima.

  4. Ne kupujte odjeću broj manju ako ne možete pronaći odgovarajući broj ili ako je pak riječ o nerealnim snovima o vitkijoj liniji.

  5. Ne kupujte ono što vam ne pristaje ni ono što inače ne nosite.

  6. Ne kupujte odjeću broj veću pod izlikom..možda, kad obučem džemper..a ako mi bude velika dat ću je mami.

  7. Saznajte na vrijeme točan datum početka rasprodaje

  8. Novogodišnja rasprodaja idealna je prilika za kupnju skupih svečanih haljina i cipela.

  9. Kako biste izbjegli gužve pred kabinama, isprobajte željenu odjeću prije početka popusta, zapišite koju ste veličinu odabrali i dođite po nju čim počne rasprodaja.

  10. Ako kupujete djeci, imajte na umu da će slijedeće zime porasti pa im radije uzmite malo veći broj od onoga kojeg trenutno nose

 Čak i uz poštivanje naših vrijednih 10 savjeta može se dogoditi da "zaglibite" iz više razloga.

Radi kupovine na rasprodaji ne isplati se biti u nedozvoljenom minusu. Nekih par stotina kuna koje ste na taj način možda uštedjeli, pojest će vam kamata za korištenje minusa.

Stoga ne "peglajte" kreditne kartice jer će vam rate doći na naplatu s masnim kamatama. Ne ulazite u potrošački kredit jer će vam se na taj način cijena kupljenih stvari vratiti na onu početnu, prije ikakvog popusta. Ukoliko vam je rasprodaja sasvim pomutila razum može se dogoditi da posegnete za velikim kreditom čije će kamate koštati više nego dvije haljine prije sniženja.

Stil i lijepo odijevanje svima nam je bitna stavka u životu, ali kako sve ima svoju cijenu, pripazite da cijena sniženja ne bi naposlijetku paradoksalno postala PREVISOKA! 


Hr svijet 

 

{googleAds}<script type="text/javascript"><!--

google_ad_client = "pub-4856610173099525";

/* 300x250, HOSTAMO SL-TEX */

google_ad_slot = "8444226637";

google_ad_width = 300;

google_ad_height = 250;

//-->

</script>

<script type="text/javascript"

src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js">

</script>{/googleAds}