Arhiva članaka HRsvijet.net


Državni vrh Venezuele optužio je Sjedinjene Američke Države za posjedovanje oružja za potrese kojim je potaknut razorni potres na Haitiju.

Citirajući navodni izvještaj Sjeverne ruske mornarice, državni vrh predvođen antiamerički orijentiranim predsjednikom Hugom Chavezom, ViVa TV prenijela je priopćenje u kojem stoji kako je potres, koji je odnio čak 200.000 života, izazvalo američko eksperimentalno testiranje sustava valova. Za isti sustav tvrde kako može izazvati klimatske anomalije, poput poplava, suša i uragana.

Cilj je uništenje Irana

Na internetskoj stranici državne TV kuće istaknuto je i to da je kataklizma na Haitiju samo priprema za mnogo veću igru - Iran, prenosi Fox News. TV ViVe ide još dalje pa tvrdi da je krajnji cilj ovih testnih napada na Haiti zapravo uništenje Irana nizom potresa predviđenih da obore vladajući islamski režim.

Članak, koji je maknut s naslovnice, ali ga je Googleova memorija upalila, vodi na službene stranice američkog HARP programa, u sklopu kojeg istražuju atmosferu na Aljasci (čest predmet teorija zavjere). Taj program povezuju s potresom od 9. siječnja u Kaliforniji, ali i smatraju mogućim uzrokom 7,8 stupnjeva jakog potresa u Kini, u kojem je 2008. stradalo 90.000 ljudi.

Chavez: Tajno okupiranje Haitija

Vijest je objavljena samo nekoliko dana nakon što je predsjednik Chavez osobno optužio SAD za iskorištavanje situacije nakon potresa da napadne i vojno okupira Haiti.

Čitam kako dolazi čak 3000 vojnika, marinaca, u punoj ratnoj spremi, kao da idu u borbu. Oni tajno okupiraju Haiti, rekao je Chavez. Ovog se tjedna očekuje još 16.000 vojnika koji bi trebali osigurati dostavu humanitarne pomoći na Haitiju, gdje su zauzeli jedinu otvorenu zračnu luku./hrt

{googleAds}<script type="text/javascript"><!--
google_ad_client = "pub-4856610173099525";
/* 300x250, HOSTAMO SL-TEX */
google_ad_slot = "8444226637";
google_ad_width = 300;
google_ad_height = 250;
//-->
</script>
<script type="text/javascript"
src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js">
</script>{/googleAds}