Arhiva članaka HRsvijet.net

Televizijska reklama i tiskani oglasi za kolekciju „Samsung Diva 2010“ od veljače će se prikazivati u Portugalu, Mađarskoj i Baltičkim zemljama, a onda postupno na ostalim tržištima diljem svijeta. Reklame ukazuju na životni stil trendseterica: graciozna tijekom dana i glamurozna navečer.

Samsung Diva mobiteli će se nuditi u posebnom "Vrhunskom paketu" koji će uključivati trendi traku za mobitel i raskošnu ručno rađenu torbicu za mobitel od prave kože. Samsung zna na koju publiku cilja i čime će je pridobiti.

Za sada Diva kolekciju čine dva modela. S7070 je mobilni telefon klasična oblika sa biserno bijelo ukrašenim stražnjim dijelom i ergonomski dizajniranim kristalnim tipkama u obliku dijamanta. Od tehničkih detalja najvažnija je digitalna kamera razlučivosti 3,2 megapiksela koja ima posebne postavke za fotografiranje i obradu fotografija nazvane "efekt ljepote" i "lomo efekt" posebno osmišljene za fotografiranje portreta.

Druga najvažnija osobina jest integracija sa socijalnim mrežama. Pop-up SNS (Usluga za društvene mreže) odmah obavještava korisnike kada im prijatelji ažuriraju svoje profile na društvenim mrežama kao što su Facebook i MySpace. Multi-instant messenger kombinira sve profile u jednu aplikaciju i tako olakšava komunikaciju.

Drugi sadržaji razvijeni su imajući u vidu potrebe žena pa tako S7070 ima mogućnost slanja SOS poruka u slučaju da se vlasnica nađe u opasnosti, ali postoji tu i "lažni poziv" kojim korisnice mogu primiti lažni poziv kada im je potreban. Opcija "lista želja" namijenjena je organiziranju kupoovine, a "bonton" stišavanju mobilnog telefona u sekundi kada je to potrebno.

Samsung Divafolder  (S5150)  ima sjajni, srebrno nijansirani stražnji pokrov s uzorkom u obliku trodimenzionalnih ispunjena. Skriveni LED zaslon osvijetli se u trenutku primanja poruke ili poziva.

Kao i Diva, Divafolder nudi različite mogućnosti za uređivanje fotografija kao što su "efekt ljepote" i "lomo efekt" te ugrađene funkcije za osobnu sigurnost uključujući SOS poruke i "lažni poziv".

Predstavljanje Dive i Divefolder ukazuje na Samsungovu predanost elegantnim i trendovskim mobilnim telefonima s mnoštvom opcija namijenjenih ženama.

Kolekcija „Samsung Diva 2010“ bit će predstavljena tijekom siječnja 2010. godine u Velikoj Britaniji, Francuskoj, Njemačkoj te ostalim europskim zemljama, nakon čega će uslijediti predstavljanje u Jugoistočnoj Aziji i Kini.