Arhiva članaka HRsvijet.net

- Milka Planinc nije ničim zadužila Hrvatsku osim sa dijelom vanjskog duga bivše totalitarne SFR Jugoslavije u kojoj je bila šefica komunističke vlade i CK SKH nakon nasilnog sloma Hrvatskog proljeća i progona reformskih snaga i oporbe, te nije zaslužila poštovanje, nasuprot mišljenjima nekih bivših komunista da navodno jeste zaslužila poštovanje - stoji u priopćenju Hrvatskog centra za istraživanje zločina komunizma povodom smrti Milka Planinc.

Jurišićev Centar je Planinc kazneno prijavio 8. lipnja 2006. godine ''zbog osnovane sumnje u počinjenje ratnih zločina i zločina protiv čovječnosti na Kočevskom rogu''. No, tvrde kako imaju i ''neslužbeno i dezignirano priznanje krim policije da nije imala 'političku dozvolu' za privođenje Milke Planinc, koja se očito našla pod zaštitom državnog vrha Republike Hrvatske''.

Hrvatski centar za istraživanje zločina komunizma konstatira da pravda u Republici Hrvatskoj nije dostižna jer za ratne zločine u Kočevskom rogu iz lipnja 1945. osnovano osumnjičena Milka Planinc, koju je Hrvatski centar za istraživanje zločina komunizma kazneno prijavio 8. rujna 2006. godine, čak nije pritvorena i saslušana, a kamoli da je od strane Državnog odvjetništva bila optužena i pred nadležnim sudom precesuirana, iako je u svezi kazneno prijavljenih za ratni zločin obavezan uhidbeni nalog i njihovo odvođenje u pritvor.

Tijekom kriminalističke istrage protiv prijavljenih Milke Planinc, Sime Dubajića i petanestak drugih osnovano osumnjičenih partizanskih zapovjednika je krim-policija neslužbeno i dezignirano priznala da nije imala “političku dozvolu“ za privođenje Milke Planinc, koja se očito našla pod zaštitom državnog vrha Republike Hrvatske.

Stratište na Kočevskom rogu predstavlja najveću masovnu grobnicu u Europi nakon Drugog svjetskog rata gdje je titoiistočko-staljinistički režim pobio cca. 39 tisuća hrvatskih ratnih zarobljenika i zarobljenih hrvatskih civila!

Slučaj Milke Planinc dokazuje da u Republici Hrvatskoj nisu svi građani ravnopravni jer postoje ravnopravniji koji u svome životu nisu za ništa morali odgovarati, čak niti ako su navodno počinili najteža kaznena djela, a za što postoji osnovana sumnja.

Milka Planinc nije ničim zadužila Hrvatsku osim sa dijelom vanjskog duga bivše totalitarne SFR Jugoslavije u kojoj je bila šefica komunističke vlade i CK SKH nakon nasilnog sloma Hrvatskog proljeća i progona reformskih snaga i oporbe, te nije zaslužila poštovanje, nasuprot mišljenjima nekih bivših komunista da navodno jeste zaslužila poštovanje, naime, pokojna je zadužila totalitarni jugoslavenski režim diktature komunističke partije kojemu je kao aparatčik služila, i to je sve, a u povijesti će ostati zapamćena, ne po svojim partijskim i državnim položajima u bivšoj komunističkoj Jugoslaviji, nego po tome kako ju je Hrvatski centar za istraživanje komunizma kazneno prijavio zbog osnovane sumnje u počinjenje ratnih zločina i zločina protiv čovječnosti na Kočevskom rogu, stoji također u priopćenju Hrvatskog centra za istraživanje zločina komunizma povodom smrti Milka Planinc.

 

HRsvijet

 

Vezani članci:

Umrla Milka Planinc, nekadašnja komesarka XI. dalmatinske brigade i ključna osoba u slamanju Hrvatskog proljeća

Ivo Josipović: Milka Planinc je zaslužila poštovanje

UZ JEDNU SLIKU DRUGARICE MILKE: Važan živući svjedok Slavko Družijanić

Marijan Primorac - Narodni heroj ili Rankovićev egzekutor?

EKSKLUZIVNO: Novi prilozi za životopis Budimira Lončara

ZA SVE ONE KOJI RELATIVIZIRAJU PARTIZANSKE ZLOČINE: Simo Dubajić o masovnim ubojstvima Hrvata (VIDEO)

Otac Ive Josipovića bio upravitelj Golog otoka?

OSVRT ILIJE ZOVKA: Zločini partizana i komunista

Zvonimir Despot: Komunizam - zločinačka ideologija, da ili ne?

OSVRT ILIJE ZOVKA: Ivo i stari hrast