Državni je vrh uputio čestitku vjernicama i vjernicima koji Božić slave prema julijanskom kalendaru.


"Svim kršćanskim vjernicima koji Božić slave po julijanskom kalendaru pozdravom 'Mir Božji, Hristos se rodi' srdačno čestitam Božić sa željom kako bi, osnaženi njegovim značenjem, pridonijeli izgradnji društva solidarnosti i poštovanja prema svakom čovjeku i u godini koja je pred nama. Svima želim i obilje zdravlja, mira i svakoga dobra u novoj 2019. godini!, stoji u čestitki predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović. Predsjednica je uputila čestitku i mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom Porfiriju Periću te svim episkopima, svećenicima i vjernicima Srpske pravoslavne crkve u Hrvatskoj.

"Ohrabreni duhom Božića podsjetimo se na to da različitosti spajaju i obogaćuju svaku zajednicu. Vrijednosti ljubavi i tolerancije upućuju nas na to da međusobnim razumijevanjem, poštovanjem i zajedničkim djelovanjem pridonosimo uključivom i naprednom društvu na dobrobit svih građanki i građana naše domovine. Želim vam još jednom od srca radostan i blagoslovljen Božić, da ga provedete u dobrom zdravlju i miru, u društvu vaših obitelji i najbližih. Mir Božji, Hristos se rodi!", napisao je premijer Andrej Plenković u čestitki te u ime Vlade i osobno.

"Božić je najradosniji dan u godini za sve kršćane. Dan koji slavi vjeru, nadu i život te koji svim vjernicima daje snagu i optimizam ohrabrujući ih na njihovu životnom putu. Želim vam da ovaj radosni blagdan provedete u zajedništvu sa svojim obiteljima i bližnjima te u obostranom razumijevanju i solidarnosti.
Neka nam svima ozračje Božića podari više zajedništva i odlučnosti kako bismo u duhu suradnje, dijaloga i tolerancije u društvu gradili dalje našu domovinu kao prosperitetnu zemlju za sve naše građane. Mir Božji Hristos se rodi!", napisao je predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković u čestitki.

 

M.M.