Logo

Jedini način da se dobije prava slika stanja u Hrvatskoj oko što točnijeg broja oboljelih, potrebno je vršiti što više testiranja na koronavirus. Mišljenje je to hrvatskog znanstvenika Ivana Đikića.

“Testirajte, testirajte i testirajte… Što više testiranja imamo, više znamo o bolesti, imamo bolje predviđanje onoga što se događa u široj populaciji. Što se događa u Hrvatskoj, zašto Stožer poziva da se testira po njihovim pravilima, ne znam, ali apelirao bih da se testira što više. Na taj način bi se pomoglo i Stožeru, da dobije više potrebnih informacija”, naglašava Đikić prilikom gostovanja na RTL-u.

“Ne postoje znanstveni podaci o liječenju sumamedu. Postoji nekoliko studija koja pokazuju bolji učinak, ali radi se o simptomima, ne i infekciji virusom. Nepotrebno i zbunjujuće za javnost je govoriti da sumamed pomaže u liječenju. Ne treba se igrati s lijekovima, to treba prepustiti stručnjacima u bolnicama. Znanstvenici pokušavaju na sve moguće načine pronaći kombinaciju lijekovima, ali sve što imamo, slabog je djelovanja i ne pomaže protiv virusa”, rekao je Đikić o sumamedu s obzirom da ga često ovih dana spominju u javnosti kao moguće riješenje.

 

M.M.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.