O mogućnosti da u razdoblju 2016/2020 dođe do Trećeg svjetskog rata – rata u pravom smislu riječi, s velikim vojnim operacijama koje bi zahvatile dobar dio svijeta – raspravlja se sve više u vojnim akademskim krugovima, u stožerima i na sveučilištima.

Sve je veći broj znanstvenika i analitičara koji više ne strahuju da će biti izrugani iznesu li svoja zapažanja u tom pravcu. U Republici Hrvatskoj su te rasprave prigušene, postoje čelična cenzura i autocenzura kako bi se narod držalo u neznanju, zabavljenim sa primitivnim prepirkama samozvanih političara.

Postoje crni popisi nepoćudnih osoba koje urednici ne smiju pozivati u svoje emisije, teme o kojima se ne govori (na jednome od privatnih tv kanala zabranjeno je čak spominjati ime ''Hrvatska'' više od dva puta tijekom emitiranja vijesti pa tako i ''najbolji voditelj'' umjesto imena države u kojoj se je rodio i u kojoj sada vlasnici njegovog kanala, stranci, zarađuju teške milijune, Hrvatsku eliptički imenuje kao ''zemlja''. A najviše što se usudi reći jest ''ova zemlja''… kada se o Hrvatskoj radi. A Hrvati…naravno: oni su ''građani ove zemlje'', a ne suvereni narod na svom tlu, na kojem zaista srdačno dozvoljavaju ljudima drugih narodnosti da dijele njihov život.

Dakle, razmišljanja o Trećem svjetskom ratu spadaju u paket ''politički nekorektnih tema'', najviše zbog toga jer diverzanti neprijateljskih vojski već se nalaze na hrvatskom tlu, potiču mržnju i vode predratnu agitaciju, a spremni su i za sudjelovanje u propagandnoj i oružanoj agresiji na potkopane hrvatske institucije.

Papine upozorbe

Admiral Domazet Lošo je u Hrvatskoj dao veliki doprinos analizi geostrateških pretpostavaki za Treći svjetski rat. Međutim, njegove analize kritičari vrlo često ocjenjuju manjkavima i pristrasnima, predbacujući mu da je "kontraobavještajac" po izvornoj vokaciji koji ne vodi dovoljno računa o realnoj postavci da je Republika Hrvatska punopravna članica NATO Saveza i zapadnog političkog i civilizacijskog kruga.

Istodobno, na najvišoj svjetskoj razini neprestano odjekuju riječi koje je izrekao i nekoliko puta opetovano ponovio Papa Franjo tijekom zadnjih nekoliko mjeseci, 2015/2016.

-Treći svjetski rat kao da je već u tijeku i da se odigrava djelić po djelić, na raznim scenarijima - rekao je papa Franjo.

Ipak, Papina zapažanja ukazuju na činjenicu da oni koji su agresiju pokrenuli neće zadovoljiti se sa ''djelićima'' - djelići nikada nisu svrha sami po sebi. Agresori dolaze u pravilu po sve, a to se dobiva (ili gubi)samo velikim ratom.

Ratne pripreme i ratni objektivi prepoznaju se redovito po aktivnosti educiranih provokatora, analitičara koji šire dezinformacije, doušnika i obučenih sabotera, koji kao sada u Hrvatskoj i u okružnim područjima, pripremaju tlo za agresiju na Republiku Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu. Dačić i Vulin, Josipović, Štefanić, Jolić i Mesić, Vasiljevićka, Vučić, Dodik, Ujić, Jakovina, Radman i Marčinko, Pusić i Pusička, Pahor, Pupovac, Jovanović i Teršelička, navijačke donekle terorističke skupine, kulturnjaci i drugi vidljiva su lica iz te skupine osoba sa specijalnim zadaćama.

Uz privatnu televiziju koja ni ime Hrvatska ne smije spomenuti, tu je i list "regiona" koji se u javnosti pokušava predstaviti kao "katolički" i niz drugih medija i portala koji s ciljem održavanja nestabilnosti ciljano optužuje demokratske ustanove i pojedince!

 Krim, Hrvatska i BiH ...

U Nišu, Pančevu, Kragujevcu, u Vojvodini, na brdu Čepotinu, u vojarnama na širokom području Beograda, itd., otvoreno su nuđeni Rusima vojni objekti i operativne olakšice, s izravnom izjavom Haaškog favorita Veselina Šljivančanina ruskom pukovniku Igoru Strejkovu: ''a svi znademo tko nam je zajednički neprijatelj!''

Ponudio mu je također za svakog ruskog vojnika pet srpskih boraca koje će staviti pod rusko zapovjedništvo ''na Balkanu", odnosno Mesić-Josipovićevom "regijonu".

Kasnije je Beograd javno ponovio istu tu ponudu za predstojeće borbene operacije ruske vojske u Ukrajini. U trenucima dok ruska vojska sprema vrlo izvjesnu invaziju na Ukrajinu, na granici sa Hrvatskom, zajedno sa Srbima, pripremaju zajedničku vojnu vježbu samo tridesetak kilometara od ruske granice.

Za to vrijeme cijeli aparat ratnih projugoslavenskih beogradsko-zagrebačkih profitera, huška Ruse protiv Hrvata, jer su navodno, ''opasnost za budućnost panslavenskog saveza.'' Utom istom pravcu odigrali su se tajni pregovori tijekom posjete ruskoga vojvode Vladimira Putina (30.07.2016.) Borisu Pahoru u Sloveniji. Dakle u zemlji koja je politički i strateški beznačajna država, osim ako joj Moskva ne pridaje ulogu otrovanoga klina ukucanoga u tijelo NATO-a, sa zadatkom u novom diverzantskom nacrtu što se tiče komunikacija, opskrbe i operativnih sposobnosti NATO saveza na području Hrvatske, Mađarske i u sjevernoj Italiji.

Politički kaos otežava obranu

Obrana Republike Hrvatske je znatno otežana kampanjom opće dezinformacije, aktivnostima hrvatskih vlasti koje su u zadnjih 15 godina u više navrata otvoreno povrijedile nacionalne interese i zdrav razum hrvatskog naroda. Sve godine vladavine Ivice Račana, Ive Sanadera i Jace Vlaisavljević te godine korupcije Zorana Milanovića, uništile su ugled i promptnost Hrvatske politike i diplomacije. A pred nama je živa i realna opasnost, koja može buknuti u Bosni, na Kosovu, ili na putovima istinitih i fiktivnih migranata koje Erdogan šalje prema Europi.

Beogradske note Hrvatskoj, laži koje šire SDP, HNS i projugoslavenski mediji u Hrvatskoj, sadržavaju optužbe na račun bilo kakvog zdravorazumskog poteza Hrvatske u obrani svojih interesa priznatih u Međunarodnom pravu. Pozivi su to ruskim diplomatima i obavještajcima, pa i naoružanimpostrojbama, da počnu smišljati eventualne operacije koje bi koristile novoj velikosrpskoj ekspanzionističkoj fantaziji… .

Uoči prijevremenih parlamentarnih izbora, veliki je hrvatski posao izići pred svjetsku javnost, bilo preko još uvijek nesposobnih dužnosnika i političara, bilo preko akademskih, iseljeničkih, kulturnih i vjerskih institucija s upozorenjem da organizirani militaristi stvaraju opasnost da na području između Jadrana i Dunava, u Republici Hrvatskoj i u Bosni i Hercegovini, otvore bojišnicu koja bi mogla zahvatiti polovicu Europe.

 

Domagoj Ante Petrić