Počinje zadnje radno razdoblje u godini 2018., a Hrvatska još uvijek službeno ne zna da postoji Bog.

’’Izvan crkava i fašističkih krugova taj imaginarni lik eventualno postoji kao proizvod osakaćenih umova starih baba’’, ‘‘popovska trgovina ljudskim praznovjerjem’’, itd., pa prema tome nikada i nikako se Bog ne može naći u službenoj djelatnosti. Naravno, u medijima je lakše naići deset puta više na ime maršala Tita nego jednom na Božje ime. A ako se to dogodi, onda će Bog biti napisan malim početnim slovom’b’, a nikako ne onako kako mu pripada, a kako i sam pravopis to zahtjeva.

U takvoj Hrvatskoj, bez Boga, a s vodstvom koji budno pazi da se On ne bi pojavio u službenom radu ili diskursu, ili u novinarstvu gdje, nasuprot, caruju Milorad Pupovac i crvena "zvezda" pa svako novo zlo može biti predvidljivo. Za spomenutoga Pupovca se jasno govori da je on danas neslužbeni ali stvarni voditelj Vlade, s mandatom iz svijeta balkansko-ruske subverzije, dok se nominalni odgovorni nositelj funkcije premijera, bavi javnim odnosima i proizvodnjom magle.

U samo jednom programu tv vijesti i to na ‘’privatnom’’kanalu, pojavi se po 12 puta dnevno, pa nas uvjerava ili razuvjerava u vezi sa 7 ili 8 raznih predmeta… U nekim stranim veleposlanstvima se izvadci iz njegovih izjava postavljaju zbog slične vjerodostojnosti, odmah uz izjave Vučića, Vulina i sličnih pripovjedača iz jugosfere floskula….

Isto kao što postoje plemeniti psi vodiči, postoje i dresirane hijene koje se stavljaju na prva mjesta u državama i značajnim zajednicama te ih vode unatrag. Hrvatska je država u kojoj se upravo to događa.                                                 

Pred nama postoji eksplozivna afera Agrokor, koja je bacila Hrvate u dugove koji će se dalje dramatično razotkrivati idućih mjeseci te se rješavati s ogromnim gubicima zahrvatske nacionalne i državne interese. Tu je i namjerno uništenje hrvatske brodogradnje, osmišljeno od strane "duboke države" s posljedicama koje su na gospodarskom planu slične katastrofi Agrocora. Pred nama je i kaos izbornog zakona i prijetnja novog migrantskog vala.

Već danas se kroz istočne granice filtriraju potencijalni novi teroristi ISIS-a, za koje nema dovoljno snažnog i hitrog odgovora. Na pomolu je i sigurnosna kriza u Bosni i Hercegovini: orjunaški dio Hrvatske i službeno Sarajevo žele uništenje Hrvata u Hercegovini i Bosni, a politička potpora koju tom napaćenom i dragocjenomdijelu našega naroda daje Zagreb, daleko je ispod potreba i mogućnosti.

Treba također – što se budućnosti tiče, analizirati i sumnjivu poreznu reformu, kao ključ za dodatno otežavanje stranih ulaganja u Republici Hrvatskoj. Ta ulaganja cvatu samo u ružičastoj literaturi Plenkijevih korifeja.

Gdje je u svemu tome Hrvatska demokratska zajednica?

U tom okviru opasnosti i narušavanja hrvatskoga suvereniteta, postavlja se pitanje gdje je u svemu tome Hrvatska demokratska zajednica? Tko je tihim glodanjem i potkopavanjem razvlastio u njenim redovima poštene i sposobne ljude? Iz HDZ-a, se tjera branitelje, kulturne i iskusne osobe, stručnjake i čestiti narod, koji danas luta i tek se je mogao javno pokazati - uz sve ostale građane i stanovnike – stotine tisuća njih - ove gostoprimljive zemlje-, tijekom epohalnog slavlja za koje su bili zaslužni nedavno, predstavnici hrvatske mlade generacije.

Oni su javno i na Svjetskom nogometnom prvenstvu, ali i u privatnom životu, na svakom koraku pokazali da vjeruju u Boga, da se bore za čast i ime Hrvata, te da predstavljaju većinu jednog kulturnog, suvremenog i bistrog naroda.

Hoće li to vrhuška HDZ-a, s kamarilom HNS-a i pupovčevi manjinci, tako shvatiti, veliko je pitanje. Svakako, pošteni narod će se kad tad, demokratski i pobjednički oglasiti.

 

Domagoj Ante PETRIĆ