Glazba

Otvoren 2. Vinkovački orguljaški festival

Koncertom Ivana Matarića, predsjednika Hrvatske kulturne zajednice u Švicarskoj i jednog od najistaknutijih predstavnika hrvatskih orguljaša današnjice, u crkvi Sv. Nikole, biskupa u petak 2. rujna započeo je 2. Vinkovački orguljaški festival - Organum Cibalae koji se u organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Vinkovcima, Hrvatske kulturne zajednice iz Švicarske i Hrvatske matica iseljenika–Podružnica Vukovar u Vinkovcima održava do subote 10. rujna.

U Cavtatu uživali ljubitelji glazbe

Prošlogodišnji dobitnik nagrade Orlando za najbolje glazbeno dostignuće na 66. Igrama, u svjetskim razmjerima ugledni Henschel kvartet, nastupio je sinoć, 24. kolovoza, na prekrasnoj, novoj festivalskoj lokaciji, u Pinakoteci crkve sv. Nikole u Cavtatu.

Dodjela nagrada Orlando i gala koncert za kraj Igara

Završnu večer 67. Dubrovačkih ljetnih igara obilježit će dodjela nagrade Orlando za najbolja umjetnička ostvarenja u dramskom i u glazbenom programu i gala koncert koji će se održati u četvrtak, 25. kolovoza s početkom u 22:00 ispred crkve sv. Vlaha.

Završio prvi vikend Špancirfesta

Prvi vikend Špancirfesta završio je u velikom stilu koncertima Urbana & 4, Repetitora te Pips Chips & Videoclipsa na pozornici Vile Bedeković, odnosno pozornici u Starom gradu. Kraljevsku zonu, jedan od noviteta ove godine, zapalili su Leteći odred i Teška industrija, a posjetitelji su mogli uživati i u brojnim izvedbama ulične umjetnosti ili sudjelovati u nekoj od radionica.

Srdačan doček festivalske publike za Phillipea Entremonta

U sklopu glazbenog programa 67. Dubrovačkih ljetnih igara ugledni francuski pijanist Philippe Entremont održao je klavirski recital sinoć, 19. kolovoza u atriju Kneževa dvora. Maestrov koncertni povratak na Igre uslijedio je nakon 31 godinu pauze jer je posljednji put, upravo u Kneževu dvoru, nastupio davne 1975. godine.

Stephen Waarts i Andrey Gugnin virtuoznošću osvojili publiku u Dvoru

U nastavku novog glazbenog programa na 67. Igrama, naziva U susret budućnosti (Key to the Future), koji predstavlja mlade laureate prestižnih međunarodnih glazbenih natjecanja, američki violinist Stephen Waarts i ruski pijanist Andrey Gugnin održali su koncert sinoć, 17. kolovoza u Kneževu dvoru.

Povratak Philippea Entremonta na Igre

U sklopu glazbenog programa 67. Dubrovačkih ljetnih igara ugledni francuski pijanist Philippe Entremont održat će klavirski recital u petak, 19. kolovoza s početkom u 21:30 u atriju Kneževa dvora.

Andrew Tyson ponovno osvojio srca festivalske publike

Novi glazbeni program naziva U susret budućnosti (Key to the Future) koji predstavlja mlade laureate prestižnih međunarodnih glazbenih natjecanja, započeo je nastupom mladog američkog pijanista Andrewa Tysona sinoć, 14. kolovoza u atriju Kneževa dvora, na 67. Ljetnim igrama.