Glazba

Koncert orkestra HNK Split uoči Dana državnosti

U petak 29. svibnja, uoči Dana državnosti Republike Hrvatske, Orkestar Hrvatskog narodnog kazališta Split izvest će svečani javni koncert u čast hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije na Trgu Gaje Bulata, ispred zgrade splitskog kazališta. Izvedbom će ravnati maestro Jure Bučević, a na programu su djela Wolfganga Amadeusa Mozarta, uvertira operi Figarov pir i Simfonija br. 31 u D - duru (Pariška). Koncert je dar HNK Split svojim sugrađanima, a započinje u 21 sat, pristup je slobodan, bez ulaznica.

Zagrepčanke i dečki s oduševljenjem pjevaju braniteljima

U glavnom gradu Hrvatske već godinama postoji dječji zbor u kojem maleni pjevači na najljepši mogući način, uz pjesmu, ples i radost, provode slobodno vrijeme i bruse svoju vještinu. Riječ je o dječjem zboru „Zagrepčanke i dečki“ kojeg vodi Lana Marinović, a umnogome joj pomaže i Slavko Olujić, koji za zbor sklada prekrasne pjesme, prave dječje hitove.

Mjuzikl "Okovani Amadeus" trebao bi biti premijerno prikazan krajem 2020. (Video)

Dana 22.10.2019. u prostoru Muzejskog memorijalnog centra "Dražen Petrović" u Zagrebu je održana premijera video-spota "Dražen - za sva vrimena". Uz obitelj Petrović prisustvovali su izaslanici grada , premijera , predsjednice , HOO-a ,razni uglednici , veleposlanici SAD-a i Litve i došli su podržati ovaj projekt. Pjesma je samo najava mjuzikla "Okovani Amadeus" koji bi trebao biti premijerno prikazan krajem iduće godine.

Održane „Glazbene večeri na Visokoj“

U Župi Presvetog Srca Isusova na Visokoj u Splitu, od 19. do 21. listopada, za blagdan svog suzaštinika, sv. Ivana Pavla II., a povodom pete obljetnice kolaudacije orgulja, održan je prvi festival sakralne glazbe „Glazbene večeri na Visokoj“.