U organizaciji HKZ TROPLET i župe sv. Tome apostola na Bijelom Brijegu, u utorak 21. 4. 2015. u 18,30 sati, Studentski oktet iz Studentskog centra u Mostaru održat će koncert autorskih pjesama dirigentice Marte Čolak i pjevačice Jelene Skoko, a sve uz pratnju svirača na električnim orguljama - Lucije Zovko i Ivana Madžara.

Vrsni pjevači ovog Studentskog okteta su: Jelena Skoko, Vlatka Matković, Patricija Knezović, Petra Klarić, Ivica Zovko, Kristijan Primorac, Anamarija i Silvija Vukojević. 

Prije koncerta bit će upriličeno misno slavlje s početkom u 18.00.

Inače u župnoj crkvi sv. Tome apostola, tijekom cijele akademske godine u suradnji HKZ TROPLET i župe sv. Tome apostola, obilježava se „Studentski utorak“. Studenti tog dana predmole krunicu s početkom u 17,30 sati, nakon čega sudjeluju na misnom slavlju pjevajući, čitajući čitanja i molitvu vjernika. Na svakoj misi bude i kratka homilija posebno upućena studentima i mladima.

-S radošću možemo reći da veliki broj studenata rado prisustvuje na liturgijskim slavljima u ovoj župi, posebno svakog utorka kada je i „njihov dan“, još više posljednjih nekoliko utoraka kada obilježavamo i trinaest utoraka u čast sv. Ante. Nerijetko organiziramo različita tematska predavanja i ostale sadržaje prilagođene studentima. Nedavno je, pred punom crkvom studenata, predavanje na hrvatskom jeziku održao talijanski svećenik don Alberto Zornada, tajnik Nuncijature u Sarajevu na temu „Moj trnoviti put do vjere i svećeništva“ - poručuju iz HKZ Troplet, dodajući da će HKZ TROPLET i župa sv. Tome i dalje će ustrajati u organizaciji „Studentskog utorka“.

 

M.B.