Zbor Hrvatske radiotelevizije pod dirigentskom palicom svog šefa-dirigenta i pomoćnika intendantice za glazbeni program Igara mo. Tomislava Fačinija, sinoć, 25. srpnja, oduševio je festivalsku publiku u atriju Kneževa dvora. Na programu koncerta bila je najljepša ruska liturgijska glazba: izbor iz veličanstvenog Cjelonoćnog bdijenja Sergeja Rahmanjinova i Tri zbora Georgija Svidirova.

Zbor Hrvatske radiotelevizije zadnji je put na Dubrovačkim ljetnim igrama i u atriju Kneževa dvora nastupio prije više od deset godina stoga je njihov sinoćnji nastup dočekan s posebnom pozornošću. U najboljoj formi i sjajnom raspoloženju Zbor je u akustičnom ambijentu Dvora publici podario festivalsku večer za pamćenje. Očarana vrhunskom glasovnom interpretacijom i profinjenim zvukom Zbora HRT-a te istančanim nijansiranjem solista Monike Cerovčec, Nikoline Virgej, Mladena Klepa, Daniele Perose, Franka Klisovića, Stjepana Franetovića i Miloša Gašića, publika je koncert ispratila velikim i dugotrajnim aplauzom koji nije jenjavao, pa su joj glazbenici na poklon izveli i dodatak, Bogorodice djevo iz Cjelonoćnog bdijenja, poznatu pjesmu koja se često izvodi i samostalno.

Glazbeni program 70. Dubrovačkih ljetnih igara nastavlja se u utorak, 30. srpnja koncertom Ansambla Esperanza, sastavljenog od mladih glazbenika uz soliste Saru Domjanić i Dmytra Chonija u atriju Kneževa dvora s početkom u 21:30 sati.

 

M.B.