Film

Jugoslavenska kultura danas - na primjeru redatelja Rajka Grlića

Dana 7. rujna 2016. "Novi list" objavio je kratku vijest: "Najiščekivaniji hrvatski film godine "Ustav Republike Hrvatske" na uglednom Montreal World Film Festivalu osvojio je Grand Prix Amerike, nagradu za najbolji film, jednoglasnom odlukom žirija, te je osvojio novčanu nagradu od 100.000 američkih dolara.

Ištvančićev film „Sve je bio dobar san“ najbolji dokumentarac u Grčkoj

Dokumentarni film "Sve je bio dobar san" redatelja Branka Ištvančića dobio je nagradu za najbolji povijesni dokumentarni film u kategoriji dugometražnih dokumentarnih filmova (preko 60 minuta) na Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma "Beyond the Borders" ("Preko granica") koji se održavao od 28.08. do 03.09.2016. u otočkom mjestu Castellorizo u Grčkoj.

Grčko priznanje filmu 'Sve je bio dobar san'

Dokumentarni film "Sve je bio dobar san" redatelja Branka Ištvančića i producenta Antuna Ivankovića uvršten je u petnaest finalista nominiranih filmova koji se natječu za nagrade na 1. Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma "Beyond the Borders" ("Preko granica") koji će se održati od 28. 08. do 03. 09. 2016. na grčkom otoku Castellorizo.

Film „Sve je bio dobar san“ apsolutni pobjednik festivala u Rijeci

Film "Sve je bio dobar san", redatelja Branka Ištvančića i producenta Antuna Ivankovića na održanom 7. Festivalu hrvatskih katoličkih filmova Trsat 2016., u Rijeci, pred prepunim klaustrom franjevačkog samostana dodijeljeno je veliko priznanje. Film je dobio tri nagrade: Grand Prix za najbolji film festivala, nagradu za najbolju režiju i nagradu za najbolju glazbu.

Film „S one strane“ prikazan u kinu Jadran

Film „S one strane“ redatelja Zrinka Ogreste, nagrađen Velikom zlatnom arenom i još sedam drugih nagrada na Pulskom filmskom festivalu, prikazan je sinoć u ljetnom kinu Jadran. Redatelj filma Zrinko Ogresta pozdravio je festivalsku publiku, tradicionalno okupljenu u velikom broju na besplatnim projekcijama pobjednika Pule, i zaradio pljesak pozvavši ih da uživaju u projekciji.

Dubrovnik: Besplatne projekcije domaćih filmova nagrađenih u Puli

U suradnji s Pulskim filmskim festivalom i Kinematografima Dubrovnik, Igre i ovo ljeto prikazuju filmske naslove koji su osvojili srca i glasove pulske publike i kritike, no zbog tehničkih razloga došlo je do promjene u programu, pa večeras u ljetnom kinu Jadran gledamo „Ministarstvo ljubavi“ redatelja Pava Marinkovića, a sutra je na programu dobitnik Velike zlatne arene, film „S one strane“ Zrinka Ogreste. Ulaz na obje projekcije je besplatan.

Počinje filmski program Dubrovačkih ljetnih igara

U sklopu filmskog programa 67. Dubrovačkih ljetnih igara bit će prikazan film „Ljubav u doba kolere“ redatelja Mikea Newella i scenarista Ronalda Harwooda, prema slavnom romanu Gabriela Garcíe Márqueza, u subotu, 16. srpnja, s početkom u 21:30 u Ljetnom kinu Slavica.

Svečano otvoren 63. pulski filmski festival

Prigodnom svečanošću sinoć je u pulskoj Areni svečano otvoren 63. pulski filmski festival koji ove godine uz bogati filmski program nudi, na nekoliko lokacija, popratne programe za posjetitelje i za filmske djelatnike. 

Veliko priznanje filmu „Sve je bio dobar san“ u Francuskoj

Dokumentarni film "Sve je bio dobar san - le « Frenchie » de Vukowar" redatelja Branka Ištvančića i producenta Antuna Ivankovića uvršten je u deset finalista nominiranih filmova koji se natječu za nagrade na 35. izdanju Međunarodnog URTI Grand Prixa za autorski dokumentarac.