Romantična komedija Shirley Valentine, monodrama u izvedbi Ksenije Pajić a u režiji Zorana Mužića i produkciji kazališne grupe Lectirum, na programu je 65. Splitskog ljeta u Meštrovićevom Kaštilcu u utorak 23. srpnja s početkom u 21 sat.

Dirljiva i duhovita ispovijed žene koja se pokušava iščupati iz rutine u koju je upala djelo je-britanskog hit-dramatičara Willyja Russella. Po tekstu je sam autor napisao scenarij za istoimeni film snimljen 1989. a mjuzikl je s uspjehom igrao na West Endu i na Broadwayu.

Shirley je žena nimalo neobične sudbine. Udala se za Joea, sagradila dom, rodila djecu ... i negdje uz put postala ravnodušna i rezignirana, prestala se smijati. Ili, po njenim vlastitim riječima: „...negdje putem dečko koji se zvao Joe pretvorio se u 'njega',  a Shirley se pretvorila u ovo, i ne mogu se sjetiti kad se to točno dogodilo. Kad je prestalo biti dobro.“ Nekoć buntovna djevojka, Shirley kreće u potragu za vlastitom izgubljenom srećom. S prijateljicom Jane odlazi na odmor u Grčku gdje ponovno otkriva sve ono što joj je kod kuće u Engleskoj nedostajalo. Upoznaje i simpatičnog lokalnog „galeba“ Kostasa i ono što je trebao biti samo dvotjedni odmor moglo bi postati nešto više, jedan sasvim novi život.

Ulaznice Shirley Valentine mogu se kupiti pojedinačno ili kao dio paketa ulaznica Tri ženske priče kojima se, uz popust od 20% ako se kupe zajedno, mogu nabaviti ulaznice i za predstojeće dramske predstave Marlene Dietrich i Ja koja imam nevinije ruke. Popust se može ostvariti kupnjom na blagajni Hrvatskog narodnog kazalište Split i online u web shopu na mrežnim stranicama Kazališta.

 

DZS

foto: Arhiva HNK-a Split