Hrvatski kazališni, televizijski i filmski glumac Božidar Alić umro je iznenada u Zagrebu.

Božidar Alić rođen je 1954. godine u Zagrebu. Nakon Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu, Alić se stručno usavršavao u Piccolo teatru u Milanu.

Alića ćemo pamtiti po nekim televizijskim ulogama iz "Putovanja u Vučjak", "Ponosa Ratkajevih", "Najboljih godina", "Zabranjene ljubavi", "Ljubavi u zaleđu" te mnogim filmskim. Neki od filmova u kojima je igrao su "Akcija stadion", "Živi bili pa vidjeli", "Obiteljski album", "U logoru", "Pijanist", "Kamenita vrata", "Sestre", "Četverored", "Holding", "Duga mračna noć", "Crveno i crno", "Someone Dies Tonight". Božidar Alić je sudjelovao i u sinkronizaciji crtanog filma "Potraga za Nemom". Pored toga okušao se i u pjevanju i pisanju. Snimio je i oko tisuću radijskih drama, a i recitirao je na radiju brojne pjesnike.

 2015. godine skrenuo je pozornost na sebe. U izbornoj noći čestitao je Kolindi Grabar-Kitanović na pobjedi nad „udbaško, srbofilsko, četničkom strujom“,Hrvatsko društvo dramskih djelatnika zaprijetilo mu je etičkim povjerenstvom zbog govora mržnje, a on im je uzvratio ostavkom na članstvo.

 

M.M.