Svečana dodjela nagrada najuspješnijim sudionicima Literarno-likovnog natječaja Gradske knjižnice Kaštela “Radost uskrsnuća 2015.” održana je u petak, 17. travnja u prepunom dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću.

U kategoriji “literarni radovi” prvu nagradu dobila je Sabrina Chang iz 3.B., OŠ kneza Mislava, K. Sućurac (mentorica: Davorka Strize) za rad “Problem s pisanicama”, drugu nagradu dobila je Gabriela Škaro iz 4.B., OŠ don Lovre Katića, Solin (mentorica: Željana Lažeta) za rad “Nestašni zeko”, dok je treću nagradu dobila Vinka Garbin iz 4.A., OŠ kneza Mislava, K. Sućurac (mentorica: Ljiljana Sunara) za rad “Vijesti godine”.

Nagradu za likovni skupni rad u kategoriji „predškolci“ za rad pod naslovom “U susret Uskrsu” osvojila je grupa djece iz DV Maginja - Kaštel Sućurac predvođena odgajateljicom Mirom Marinović Batić. Djeca: Lena Bratinčević, Ana Bulić, Nina Grubač, Anton Jerkunica, Roko Jerkunica, Antea Lorena Jurlin, Marija Mamut i Ante Pavlov.

Nagrade za likovni pojedinačni rad pod naslovom “Dobri pastir” u kategoriji „predškolci“ osvojili su Filip Kaselj i Lovre Novak iz DV Trešnjica – Kaštel Lukšić, predvođeni odgajateljicom Smiljom Grgurević, dok je nagradu za likovni pojedinačni rad u kategoriji „niži razredi osnovne škole“ za rad “Uskršnje ljepote” osvojila Yulia Mazzucchelli iz Splita.

Nagrada za likovni skupni rad “Križni put” u kategoriji „viši razredi osnovne škole“ pripala je Likovnoj grupi OŠ kneza Mislava iz Kaštel Sućurca, predvođenoj profesorom Rudijem Milatom. Učenici: Marina Bratinčević, Tereza Jozić, Ana Ratković, Antea Rokov, Anamarija Takach i Kristina Treselj.

Povjerenstvo je ove godine odlučilo dodijeliti i posebnu nagradu za Literarno-likovni rad „S Isusom na Križnom putu“, a ista je pripala 4.A razredu OŠ kneza Mislava iz Kaštel Sućurca i mentoricama Svjetlani Ćurković i Ljiljani Sunara.

Nakon uvodne riječi ravnateljice GKK Renate Dobrić, koja je istaknula kako je na ovogodišnji natječaj na temu Uskrsa, koji je raspisan po treći put, pristiglo oko 250 literarnih i likovnih radova iz cijele županije, sudionici natječaja i njihovi mentori nagrađeni su priznanjima, knjigama nakladnika Neretva i V.B.Z., te jednogodišnjim besplatnim članskim iskaznicama Gradske knjižnice Kaštela.

Za veselo i radosno raspoloženje pobrinula su se djeca iz Dječjeg vrtića Maginja, koja su pod mentorstvom odgajateljice Mire Marinović Batić izvela razigrani uskrsni igrokaz, a njima su se priključili i učenici 3.B razreda OŠ kneza Mislava, koji su pod mentorstvom učiteljice Davorke Strize također izveli dječji igrokaz na temu Uskrsa. Na samom kraju svečanosti je školski zbor Osnovne škole kneza Trpimira iz Kaštel Gomilice, pod vodstvom prof. Darija Cuculića, otpjevao pjesmu „Isus, moj prijatelj“, s kojom će na Festivalu duhovne glazbe u Zadru „Svjetlost dolazi“ predstavljati Grad Kaštela. Program je vodila Antonia Borzić.

Zahvalivši svima na sudjelovanju, kao i Povjerenstvu za odabir likovnih radova, kojega su sačinjavali: prof. Blaženka Belas, viša kustosica MGK-a Mirela Duvnjak i prof. Petar Bikić, te Povjerenstvu za odabir najuspješnijih literarnih radova, kojega su sačinjavali: književnica Dunja Kalilić, novinarka i književnica Dragica Zeljko Selak i Zoran Bošković iz Naklade Bošković, ravnateljica GKK pozvala je svih na razgledavanje izložbe u sklopu koje su izloženi svi likovni radovi pristigli na ovogodišnji Natječaj “Radost uskrsnuća 2015.”, dok će svi nagrađeni literarni radovi biti objavljeni na službenoj stranici Gradske knjižnice Kaštela, kao i na i Facebook stranici GKK.

 

Renata Dobrić

Foto: Filko Garbin