Logo

Urednik i voditelj TV emisije "Bujica" Velimir Bujanec pozvan je jutros na obavijesni razgovor u policiju, u Heinzelovu te je ispitan u svojstvu svjedoka, javlja Direktno.hr.

Poziv Bujancu uputio je Odjel za gospodarski kriminal, i to po nalogu Županijskog državnog odvjetništva. Iako zamoljen od kolega za izjavu, Bujanec je odbio bilo što komentirati, s obzirom da je potpisao izjavu o tajnosti.

Međutim, potvrdio je da se radi o istrazi u vezi ZAMP-a i ZAMP-ovog ugovora s HRT-om.

Razlog obavijesnog razgovora, sudeći prema informacijama koje prenosi Direktno.hr, su informacije iznesene u emisiji "Bujica" na Osječkoj televiziji, Z1 i još osam lokalnih televizija u Hrvatskoj i BiH, u lipnju prošle godine.

U spomenutoj emisiji gostovao je saborski zastupnik HDZ-a, Jasen Mesić. Središnja tema emisije bio je ZAMP, konkretnije ugovor između ZAMP-a i HRT-a težak 67 i pol milijuna kuna te uloga predsjednika Josipovića kod potpisivanja ovog spornog i vrlo kontroverznog ugovora.

Podsjetimo, Jasen Mesić u toj je emisiji upozorio na pritisak koji glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman vrši na članove Nadzornog odbora zbog davanja suglasnosti za sklapanje novog ugovora s Hrvatskim društvom skladatelja (HDS-ZAMP) na tri godine.

Također, Mesić je u spomenutoj emisiji ukazao i na mogući sukob interesa šefa poslovanja HRT-a Borisa Sruka koji sudjeluje u pregovorima sa ZAMP-om. Sruk, naime, živi u stanu koji je pod ovrhom ZAMP-a.

Mesić je tom prigodom izjavio kako iza ugovora stoje i predsjednik vlade, i Vlada i saborska većina, ali i predsjednik Ivo Josipović, koji se očito slažu s ovakvim Radmanovim poslovanjem i pogodovanju privatnoj tvrtci.

-Stari ugovor s HRT-om, 27. travnja 1992., potpisao je u ime ZAMP-a Ivo Josipović. Upravo je o tom ugovoru jedan od članova NO-a postavio pitanje gospodinu Radmanu, ali odgovor, nije dobio. Sve se to odvijalo u jeku rata. Ali kada se već tada nije vodilo dovoljno računa, trebala se onda sada u miru napraviti revizija tog ugovora - kazao je u spomenutoj emisiji Jasen Mesić.

 

M.M.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.