Radmanov HRT na Božić je emitirao prilog o gradnji međunarodnog centra za dijalog u Mostaru, ocijenivši kako je riječ o "poslu stoljeća"

 

-U Mostaru su fratri počeli graditi "Kuću kruha i duha", u kojoj će biti međunarodni centar za dijalog, pučka kuhinja za potrebite te studentski dom za 150 korisnika slabijeg imovnog stanja. Tamošnji franjevci smatraju to svojim 'poslom stoljeća' i najboljim odgovorom na poziv pape Franje ljudima iz Crkve da iziđu iz svojih prostora i približe se puku - javlja HRT.

>>Razotkriveni: HRT manipulira i obmanjuje javnost (Video)

Riječ je o građevinskom projektu u blizini crkve svetog Petra i Pavla i Franjevačkog samostana u Mostaru veliko je gradilište, gdje strojevi, sudeći prema informacijama koje je objavio HRT, " ne miruju ni ovih blagdanskih dana".

- Mi ne mislimo da ćemo riješiti sve probleme, ali ako pomognemo i 150 studenata to je veliko. Zahvaljujemo mnogim donatorima, a do sada ih imamo preko 3.000, od onih koji su donirali marku, od Orašja sve do Neuma, a također zahvaljujemo i velikim donatorima kao što je Vlada Republike Hrvatske - kaže u izjavi za HRT fra Iko Skoko, gvardijan franjevačkog samostana u Mostaru.

Vrijednost projekta je veća od četiri milijuna konvertibilnih maraka, a Vlada Zorana Milanovića donirala je do sada 600 tisuća maraka. Kuća bi trebala biti gotova u 2016. godini, a mostarski franjevci već imaju plan i kako je održavati.

>>Slučaj Vrkić: "Ideolozi razvaline" preko Telegrama i HRT-a pokušavaju pomoći Milanoviću

-Ljeti bi se koristila kao hotel za smještaj turista koji dolaze u Mostar, a usluge bi im pružali studenti i tako zarađivali za školovanje - tvrdi Radmanov HRT.

Potporu ovom projektu, sudeći prema HRT-u, dali su muftija mostarski, vladika hercegovačko - zahumski i židovska zajednica.

-Hercegovački franjevci poslušali su poziv pape Franje svećenicima u svijetu da se približe ljudima koji se nalaze na periferiji. Kuću kruha i duha u Mostaru ne grade sami. Potporu projektu dali su i muftija mostarski Salem efendija Dedović i vladika hercegovačko - zahumski Grigorije Durić i židovska zajednica.

Iz priloga se, međutim, ne može doznati - radi li se o projektu koji podupire i Mostarsko-duvanjski ordinarijat na čelu s biskupom Ratkom Perićem, kao i vodstvo Hercegovačke franjevačke provincije u čijem sastavu djeluju i mostarski franjevci.

 

M.M.

 

Vezani članci