Svjetsko se pomodarstvo nije zaustavilo na izmišljanju maštovitih (neučinkovitih) dijeta i zaglupljivanju pretilih „znanstvenim saznanjima“ o pravilnoj i zdravoj prahrani; sada je našlo novi način da nasamari glupane i napravi ih pravim budaletinama.

Započela je velika medijska kampanja protiv crvenog mesa, slanine, kobasica... protiv dobre i ukusne hrane. Mediji su se raskokodakali, svi žele biti moderni, u trendu, jer to su „najnovija znantsvena istraživanja“ – i to odmah postaje propisana moda i naravni zakon. Nakon „kravljeg ludila“ i „ptičije gripe“, sada je na redu došlo meso, posebno prerađevine sa svinjetinom.

Ne bi li se približila migrantima, pomodna Europa ide prema halal preahrani – pogotovo svinjetina dolazi pod direktan udar nutricionista i „najnovijih znanstvenih istraživanja“. Tako to izgleda, međutim istina i praksa su posve drugačiji: velike zalihe starog i već mjesecima smrznutog mesa idu prema pučkim kuhinjama za migrante u Njemačkoj i Austriji i nemilice se u obroke ukuhava svinjetina zbog kaloričnih vrijednosti, niske cijene i poboljšanja okusa. Najprije je počelo u Norveškoj, kada je Stoltenbergova vlada pokušala uvesti halal hranu u škole da se ugodi migrantskoj djeci, pa je završilo s Brejvikovim oružanim negodovanjem. Sad je pristup drugačiji i nitko nije primijetio ili protestirao da se recepture na bazi pasirane slanine i svježe (smrznute) svinjetine primjenjuju u prehrani migranata, u toplim obrocima i varivima. Iza službene i pomodne kampanje protiv mesa stoji plan da se Europljani što više vizualno odviknu od svinjetine i kobasica da ne iritiraju novouseljene, a svi znamo da je nemoguće napraviti čokoladu bez želatine od svinjskih papaka.

Zato se na ovaj najavljeni medijski rat protiv mesa, koji se podupire izmišljenim „znanstvenim rezultatima najnovijih istraživanja“, iz europske mesne industrije previše ne viče i ni mesari se ne bune. Dolaskom migranata upravo je ta industrija očistila svoja skladišta i pojačala proizvodnju svinjskog mesa, a perspektiva je pogodna. Dakle ništa previše od halal hrane, islamski migranti postupno se i kroz prehranu prevode pomalo na kršćanstvo.

 

M.M.