U Hrvatskoj će danas biti djelomice, a na Jadranu pretežno sunčano. U većini kopnenih krajeva ujutro i dio prijepodneva magla ili niski oblaci, a mjestimice u Gorskome kotaru, Lici i središnjim krajevima zadržat će se, ponegdje uz rosulju, veći dio dana ili cijeli dan.

Najviša temperatura između 6 i 11, na Jadranu od 15 do 21 Celzijev stupanj. Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni, a na Jadranu umjerena i jaka bura, na sjevernom dijelu mjestimice s olujnim udarima, od sredine dana će slabiti, navodi se u prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda.

HAK: bura ometa promet

Zbog vjetra, samo za osobna vozila otvorena je dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, a obilazak za ostala vozila je starom cestom kroz Gorski kotar, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Na Jadranskoj magistrali između Bakra i Novog Vinodolskog zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a od Novog Vinodolskog do Svete Marije Magdalene dodatno za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina). Jak vjetar puše na dionici autoceste A1 između tunela Sveti Rok i vijadukta Božići, vozi se uz ograničenje brzine od 40 km/h, no autocesta je otvorena za sve skupine vozila.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost u središnjoj Hrvatskoj, Gorskom kotaru i Slavoniji. Ima je i na dionicama autocesta A3 Bregana-Lipovac između Križa i Novske, A5 Osijek-Đakovo te na A6 Rijeka-Zagreb između Ravne Gore i Vrbovskog. Za sav promet zatvorena je Sljemenska cesta od vrha prema gradu Zagrebu, zbog odrona između Kraljičinog zdenca i Šestina. Od Blizneca i Pila prema Sljemenu promet je dozvoljen, a spuštanje samo na zagorsku stranu.

Zbog razminiranja uz autocestu A3 Bregana-Lipovac, u zoni čvora Okučani, do 14. studenoga svakodnevno od 8 do 17 sati zatvara se izlazak i ulazak na čvoru Okučani. Promet autocestom teći će nesmetano, a za ulazak i izlazak koristit će se čvorovi Novska ili Nova Gradiška. Zbog državnog blagdana Svih svetih, 1. studenog, od četvrtka, 30. listopada u 13 sati do 3. studenog, neće biti razminiranja, pa ni zatvaranja čvora Okučani.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

 

M.M.