Misnim slavljem u crkvi Navještenja Blažene Djevice Marije u Vrgorcu obilježena je 69. godišnjica stradanja 33 Vrgorčana nakon partizanskog zauzimanja Vrgorca 15. lipnja 1942.  Misno slavlje predvodio je vrgorski župnik fra Petar Vrljičak.

- Povijest nas upozorava da učimo na svojim greškama, nažalost, mi nikako da naučimo pa nam se iste stvari uporno ponavljaju. Apeliram na povjesničare, koji pišu našu povijest, da pišu istinu, jer je ovoj napaćenoj zemlji dosta laži. Na kraju, molim se dragom Bogu da u srcima prevlada praštanje i mir, a ne osveta i mržnja - kazao je u svojoj propovjedi fra Petar Vrljičak.

Povorka sjećanja krenula je nakon mise od župne crkve do mjesta egzekucije i spomenika Lipanjskim žrtvama na groblju Žbare. Predsjednik Gradskog vijeća Nikša Roso i potpredsjednik Davor Radić položili su vijence i zapalili svijeće u ime grada.

>>Vrgorac: Godišnjica partizanskog strijeljanja 33 ugledna mještana

>>Jure Galić za Slobodnu Bosnu: Bio sam očevidac partizanskog pokolja civila u Vrgorcu 15. lipnja 1942.

>>EKSKLUZIVNO: Ratni zločini u Vrgorcu – uzroci, glavni protagonisti i imena svjedoka

>>Nenad Bach: Među žrtvama u Vrgorcu 15. lipnja 1942. je i moja baka Iva Jerkušić

Okupljenim Vrgoračnima upalo je u oči kako nitko od vrgorske oporbe, SDP-a i Pivčeve nezavisne liste, nije bio prisutan prilikom odavanja počasti nedužnim žrtvama. Dok su jedni komentirali kako se od nasljednika egzekutora i ne očekuje odavanje počasti i priznanje zločina, drugi su komentirali kako oni ne podržavaju povorke sjećanja već neke druge povorke, one duginih boja, javlja Dalmacijanews.