U djelovima BiH gdje žive Bošnjaci zavladalo je veliko razočaranje nakon što je reprezentacija BiH poražena u Dublinu od Irske s 2:0 te tako nakon dodatnih kvalifikacija nije uspjela izboriti nastup na Europskom prvenstvu, koje će se sljedeće godine održati u Francuskoj.

Osim nogometaša, nisu se osobito istaknuli niti navijači BiH, koji su u Dublinu prekinuli minutu šutnje za stradale u terorističkim napadima u Parizu uoči početka utakmice skandiranjem "Palestina" i prigodnim zvižducima.

Nije to prvi skandal ove vrste s navijačima BiH u glavnoj ulozi. Nešto slično dogodilo se početkom travnja ove godine u Beču kada su se navijači "zmajeva" pridružili palestinskim prosvjednicima.

Prije prijateljske utakmice protiv Austrije, odigrane početkom travnja, navijači BiH priključili su se u Beču  prosvjedu Palestinaca, uzeli od njih zastave i skandirali antižidovske povike.

"Intifada" i "Ubij, ubij Židove!", orilo se tada ulicama Beča.

Podsjetimo, radikalni islamisti s internetskog portala "Vijesti ummeta", koji emitira na bosanskom jeziku, najavili su ovih dana nove osvetničke pohode u znak odmazde za napade na ciljeve terorističke organizacije Islamske države i obećali još više žrtava širom Europe.

Komentirajući najave sigurnosnih agencija u BiH da će procesuirati objave na portalu "Vijesti ummeta", autori teksta poručili su da sljedbenike Islamske države nisu mogle zaustaviti francuske ili američke službe, a kamoli vlasti BiH te su i u ovoj zemlji najavili krvavu odmazdu.

 

M.B.