Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić pohvalio je svoje igrače unatoč ispuštenoj pobjedi protiv Češke te najavio da će, bez obzira na sve događaje u Saint-Etienneu, njegova momčad u utorak u Bordeauxu protiv Španjolske ići po pobjedu.

-Čestitam igračima na stvorenim prilikama i zasluženom vodstvu. Malo nas je poremetio izlazak Luke Modrića, ali smo i dalje imali utakmicu pod kontrolom - rekao je izbornik Čačić za Hrvatsku televiziju,

Osvrnuo se i na huliganski ispad skupine koja je željela prekinuti utakmicu.

-Oni koji su izazvali prekid sad se vjerojatno smješkaju u svojim foteljama, a mi se sramotimo. Sve je to već viđeno i ne znam zašto se to već nije sankcioniralo. Uništen je trud onih koji s ponosom nose hrvatski dres - rekao je Čačić.

Uvjeren je da njegova momčad, unatoč ovom šoku, neće biti demoralizirana.

-Siguran sam da će se igrači i dalje boriti. Na njih moramo biti ponosni. Igrali su svih 90 minuta. Ušli smo u utakmicu dobro. Stvarali prlike i poluprilike, mogli i ranije doći do pogotka. No, Češka je kvalitetna ekipa, nije se moglo očekivati da će cijelu utakmicu biti bez prilike. Na kraju su imali gotovo stopostotni učinak. Na kraju, kod dosuđenog kaznenog udarca, vjerujem da im je i sudac želio malo pomoći, zbog svega što se događalo na tribinama - rekao je Čačić.

Žalio je za propuštenim prigodama koje su nam več mogle osigurati plasman u osminu finala.

-Na doborm smo putu. Vjerujem da ćemo se oporaviti do utorka. Bit ćemo pametniji nakon utakmice Španjolske i Turske, znati što nam je potrebno za prolaz. No, ići ćemo na pobjedu i protiv Španjolaca. Uvjeren sam da su se mnogi Hrvati danas crvenili, osjećali se jadno, a među njima smo bili i mi koji smo bili na terenu - zaključio je Čačić.

Rakitić: Teško mi je bilo što reći

Strijelac drugog zgoditka Ivan Rakitić bio je razočaran nakon utakmice.

-Teško mi je bilo što reći, nakon ovakvih ispada huligana ne znam hoćemo li uopće više igrati, možda nas UEFA potjera doma.Imali smo zapravo sreće jer je sudac namjeravao posve prekinuti utakmicu, a onda bi vjerojatno ostali i bez boda. Nije nimalo slučajno da su nas kaznili dosad i da toliko utakmica u kvalifikacijama moramo igrati bez nazočnosti gledatelja. Nažalost, pojavila se grupica huligana, a svi znamo da je pravih navijača puno više i oni će najviše ispaštati -kazao je Rakitić.

Smatra kako je Hrvatska zaslužila pobjedu.

-Ispustili smo pobjedu, trebali smo zabiti i treći gol i riješiti sve. Česi su u 76. minuti zabili slučajan gol, no nakon prekida mismo ostali šokirani, a oni su se digli u igri i izjednačili - zaključio je Rakitić.

 

M.B.