Nakon Ive Karlovića, Marin Čilić i Ana Konjuh uspjeli su se plasirati u četvrtfinale ATP turnira u nizozemskom  Hertogenboschu.

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić prvi je nositelj na turniru u Nizozemskoj te je bio slobodan u prvom kolu, a u drugom je sa 6:7 (6), 6:2, 6:4 pobijedio SrbinaJanka Tipsarevićanakon skoro dva sata igre.

Čilić je u prvom setu imao dvije prigode da ga okonča u svoju korist, prvo u četvrtom gemu, kada je kod 30-40 imao "break loptu", ali je propustio tu šansu, a potom je set ispustio i u tie-breaku.

U odlučujućoj igri prvog seta Čilić je sa sa dva "mini-breaka" došao do vodstva od 5:2 i imao je dva servisa da zaključi set. Nije uspio, a kod 6:5 ponovno je servirao za set i opet je promašio. Tipsarević je znao iskoristiti takve poklone i uzeo je prvi set.

U drugom setu Čilić je "ubacio u višu brzinu" i kod 2:2 napokon je došao do prvog "breaka" u meču. Potom je još jednom oduzeo servis protivniku i brzo je zaključio set sa 6-2. U istom ritmu nastavio je i u odlučujućem setu, još jedan "break" u trećem gemu usmjerio je Čilića ka pobjedi, osmoj iz deset međusobnih susreta s Tipsarevićem.

Čilić će u četvrtfinalu igrati protiv kanadskog kvalifikantaVaseka Pospisilakojemu je UkrajinacAleksandr Dolgopolovpredao meč pri vodstvu Kanađanina 7:6 (2), 4:2.

Ana Konjuh također se plasirala u četvrtfinale travnatog WTA turnira u  Hertogenboshu pobijedivši Nizozemku Richel Hogenkamp 4:6, 6:3, 6:4.

Konjuh, 33. na WTA ljestvici, uz dosta je problema slavila protiv Nizozemke, koja je 100. tenisačica svijeta. Dubrovčanki je uzela prvi set, a u trećem je vodila 3:0.

 

M.B.