Nakon što je hrvatska nogometna reprezentacija za suparnike u skupini D svjetske smotre u Rusiji dobila Argentinu, Island i Nigeriju, izbornik Zlatko Dalić upozorio je kako nemamo prava na kalkulacije.

-Mislim da možemo proći grupu, ali bit će teško. Nigerija je bila prva u svojoj skupini i nije upisala niti jedan poraz. Imaju mladu i dobru momčad, iznimno brzu. Međutim, nadam se dobrom rezultatu - rekao je Dalić.

>>

Drugo kolo donosi nam dvoboj protiv jednog od bivših svjetskih prvaka Argentine predvođenog najboljim nogometašem svijeta Lionelom Messijem. Susret je na rasporedu 21. lipnja u Nižnji Novgorodu.

-Želio sam izbjeći ove najjače reprezentacije u skupini. Argentina je favorit, mi nemamo što izgubiti. Međutim, pokazat ćemo svoju snagu - dodao je Dalić.

U posljednjem trećem kolu igrat ćemo protiv Islanda, suparnika iz kvalifikacija. U Zagrebu smo ih pobijedili, a na gostovanju izgubili. Utakmica je na rasporedu 26. lipnja u Rosotvu na Donu.

-Island  znamo jako dobro, dvaput smo igrali s njima, baš sam razgovarao s njihovim izbornikom, koji mi je rekao "samo ne vas". To će biti zadnja utakmica i odlučivat će o svemu. Nama je bitno osvojiti četiri ili pet bodova i proći dalje - istaknuo je izbornik.

Skupinu ne smatra lošom.

-Grupa nije loša, ali nije ni najbolja. Tu su ipak 32 najbolje momčadi na svijetu,  teško je izabrati najlošije ili najbolje - ocijenio je.

Naglasio je kako će vodstvo reprezentacije vrlo brzo donijeti odluku o kampu u kojem će biti smješteni Vatreni.

-Imamo nekoliko rezerviranih i sada ćemo o svemu razmisliti i donijeti odluku - zaključio je Dalić.

 

M.B.