Hrvatska muška rukometna reprezentacija u posljednjem je susretu u skupini A prvog kruga Europskog prvenstva u Spaladium Areni izgubila od Švedske 31:35 (12:17).

Kobna po ambicije Hrvatske u dvoboju protiv Švedske bila vrlo slaba igra u obrani. Šveđani su lakoćom stvarali izglede pozicije za šut, dok hrvatski vratari Stevanović i Pešić, nisu imali svoj dan. Zajedno su sakupili tek šest obrana.

Ivan Čupić sa sedam i Marko Kopljar s pet golova bili su najefikasniji kod Hrvatske, dok je Albin Lagergren zabio šest pogodaka za Švedsku, a po pet su dodali Simon Jeppson i Jesper Nielsen.

Ovakvim ishodom Hrvatska je završila kao druga u skupini s četiri boda, koliko je osvojila i Švedska na prvome mjestu. No, Švedska je zbog ove pobjede u nastavak natjecanja, koji počinje već za dva dana u Zagrebu, prenijela četiri boda, a Hrvatska dva. Također, pobjeda Švedske u drugi je krug odvela i Srbiju koja je prije svladala Island sa 29:26 (12:12), dok je Island završio s natjecanjem.

U drugom krugu suparnici Hrvatske bit će Francuska, Norveška i Bjelorusija koje su zauzele prva tri mjesta u skupini B. Francuska je prenijela četiri, Norveška dva, a Bjelorusija nula bodova.

 

M.B.