Čestitajući Šveđanima, izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar, kazao je da s obranom kako je odigrana u utakmici protiv Švedske ne možemo nikoga dobiti.

-Švedska nas je nadigrala, a s ovakvom obranom, kakvu smo mi večeras prikazali, ne bi nikoga dobili - rekao je izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar nakon poraza od Švedske (31:35) u Splitu. 

Šveđanima je čestitao.

-Čestitam Šveđanima, igrali su fenomenalno u prvom dijelu. Mi smo imali loš dan, nismo u obrani bili pravi makar smo probali sve vrste, ali ništa nije pomagalo. Tek smo krajem utakmice počeli nešto braniti, ali bilo je kasno. Naša propusna obrana je uzrokovala i probleme u napadu - rekao je Červar.

Osvrnuo se na problem s vratarima, budući da ni Stevanoviću ni Pešiću nije išlo protiv Šveđana. 

-Ne, neću uprijeti prstom u nikoga. Ovu utakmicu smo izgubili svi. Da je obrana bila bolja, možda bi vratari bolje branili. Mirko Alilović je još član naše reprezentacije, računam na svakog od 21 igrača pa tako i njega - ocijenio je.

Pohvalio je švedsku igru. 

-Možda su nas zavarale dvije lake pobjede protiv Islanda i  Srbije, i možda nam je to poremetilo koncentraciju. Švedska je vrlo kvalitetna momčad s možda najjačom tranzicijom u svijetu, a večeras su bili neprobojni u obrani. Igrali su pozicijsku zonu, zaustavili su Luku Cindrića i zato smo imali problema - rekao je.

Izbornik Červar pozvao je navijače da i dalje navijaju za Hrvatsku i u Zagrebu. 

-Žao mi je što smo ovim porazom malo razočarali Splićani koji su nas fenomenalno ugostili. Nisam bio euforičan ni nakon pobjeda, pa se neću sada ni predati nakon poraza. Idemo u Zagreb s dva, umjesto s četiri boda i ne namjeravamo se predati - zaključio je.

 

M.B.