Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić definitivno neće odgovarati i biti procesuiran zbog navodnog davanja lažnog iskaza na suđenju bivšem čelniku Dinama Zdravku Mamiću. 

Taj je postupak protiv njega sad i pravomoćno obustavljen, neslužbeno doznaje Jutarnji list na zagrebačkom Županijskom sudu.

Naime, nakon što je u rujnu ove godine Optužno vijeće Općinskog kaznenog suda u Zagrebu odbacilo optužnicu protiv Modrića, tužiteljstvo se žalilo na tu odluku. 

Međutim, sad je Izvanraspravno vijeće Županijskog suda odbilo podnesenu žalbu i potvrdilo odluku nižeg suda. Prema neslužbenim informacijama, drugostupanjski sud smatrao je da ne postoji dovoljan stupanj osnovane sumnje da je Luka Modrić lažno svjedočio na sudu. Protiv ove odluke ne postoji mogućnost daljnje žalbe i ona je pravomoćna.

Podsjetimo, Modrića se teretilo da je 13. lipnja prošle godine na Županijskom sudu u Osijeku na suđenju Zdravku Mamiću i ostalim optuženima u aferi izvlačenja novca iz kluba “svjesno neistinito iskazao” da je anekse ugovora o profesionalnom igranju nogometa, kojima se regulira podjela transfernog obeštećenja u omjeru 50:50 između njega i kluba u kojem je igrao, potpisivao svaki put kad bi produživao ugovor te da je te anekse ponovno potpisao nakon odlaska u novi klub zbog navodne izmjene bankovnog računa na koji mu novac treba biti uplaćen. 

Pored Modrića u sličnoj situaciji našao se i Dejan Lovren. I kod njega je navodno sporan trenutak potpisivanja aneksa o podjeli transfernog obeštećenja, kao i Lovrenove izjave na tu okolnost tijekom istrage u USKOK-u te kasnije na sudu u Osijeku. No u njegovom slučaju za sad nije donesena nikakva sudska odluka, piše Jutarnji.

 

M.M.