U susretu posljednjeg, petog kola B skupine svjetskog rukometnog prvenstva u Njemačkoj i Danskoj, hrvatska reprezentacija je u Münchenu pobijedila Španjolsku sa 23-19 (13-10)  i na kraju osvojila prvo mjesto u skupini i u drugi krug prenosi maksimalna četiri boda.

Hrvatska je do iznimno važne pobjede stigla u fantastičnoj atmosferi Olimpijske dvorane koja je ponovo osvanula u 'kockicama'. 'Kauboji' su u svim segmentima igre nadigrali aktualnog europskog prvaka i ovom pobjedom odškrinuli vrata polufinala.

Hrvatsku je do pobjede predvodio Zlatko Horvat s osam golova, Željko Musa je zabio šest golova, Luka Stepančić je dodao tri gola, dok je Marin Šego imao 10 obrana. Kod Španjolaca najučinkovitiji su bili Ferran Sole s pet, Raul Entrerios i Aleks Dušebajev s po tri gola.

-Sve čestitke dečkima, igrali su herojski. Pobijedili su prvaka Europe. Bilo je toliko emocija. Ljudi su nas došli bodriti iz Hrvatske, Hercegovine, sa svih strana. Odlučila je timska igra. Dali smo jednu herojsku obranu, u napadu smo igrali mudro - rekao je izbornik Červar nakon pobjede. 

Susret dva rukometna velikana odlučio je o tome koja će reprezentacija u drugi krug prenijeti dva, a koja četiri boda. Hrvatska je na kraju slavila i ide dalje s četiri boda, Španjolci prenose dva boda, dok Island, nakon što je u izravnom dvoboju za treće mjesto pobijedio Makedoniju, ide dalje bez bodova.

Sada je poznato kako će u skupini I drugog kruga u Kolnu igrati Hrvatska, Španjolska, Island, Njemačka, Francuska i Brazil. Njemačka i Francuska prenijet će po tri boda, a Brazil dolazi bez ijednog boda.

Hrvatski rukometaši čekaju nastup u drugom krugu natjecanja kojeg otvaramo utakmicom s Brazilom 20. siječnja.M.B.