Utakmica 4. kola kvalifikacija za Europsko rukometno prvenstvo 2020. godine između Hrvatske i Srbije na rasporedu je u nedjelju od 20.30 sati u Zadru.

Hrvatski rukometaši ispustili su na gostovanju kod Srbije prvi bod u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2020. godine, nakon pobjeda protiv Švicarske i Belgije u Beogradu su odigrali 25:25 (13:13).

- Teška je bila utakmica, ali najbitnije da se mi kvalificiramo za Europsko prvenstvo 2020. godine, to nam je glavni cilj. Na koji način ćemo ići, to je druga pjesma. Utakmica je bila jako tvrda, dobro smo ušli u utakmicu. Dobro smo igrali, ali Mandić nam je dobio četiri minute isključenja, prijetilo i treće isključenje, a on je važan igrač u obrani 5-1 i gubili bi tu. Pa smo mijenjali zonu, na 6-0 su nas malo uneredili i uhvatili priključak, rekao je izbornik Červar.

Podsjetio je bez koga je njegova momčad nastupila.

- Nije bilo lako igrati, šest igrača nam nedostaje, nemamo Cindrića, Pavlovića, Horvata, mnogo toga je sudjelovalo u tome. No, usprkos svemu, treba nam jedna pobjeda da smo sigurni unutra. To bi bilo dobro u Zadru napraviti, sjećanja na njega su fantastična. Ne sumnjam da će biti u nedjelju velika potpora, a na nama je obaveza da pobijedimo, istaknuo je.

Na Europsko prvenstvo plasirat će se dvije prvoplasirane reprezentacije iz skupine.

- Već smo analizirali utakmicu, pokušat ćemo naći odgovore na probleme. Oni su bili disciplinirani, imaju mlade igrače koji su brzi, obrana je njihova bila čvrsta u sredini, bilo je teško zabiti. No, dobili smo Mamića koji je sa četiri gola bitno odredio utakmicu. Nadam se da će naši vanjski igrači biti još bolji u narednoj utakmici, zaključio je Červar.

M.B.