Nogometaši Rijeke pobjednici su hrvatskog Kupa nakon što su u finalnom susretu igranom u Puli na stadionu Aldo Drosina pred 6.742 gledatelja pobijedili Dinamo sa 3:1.


Bilo je to fantastično finale i zaslužena pobjeda Rijeke koja je po peti put osvojila 'Rabuzinovo sunce', pri čemu drugi put u posljednje tri sezone, dok je Dinamo u svom 22. finalu doživio sedmi poraz.

Zgoditke u pobjedi Rijeke zabili su Antonio Čolak (13), Tibor Halilović (40) i Zoran Kvržić (84), dok je strijelac za Dinamo bio Mislav Oršić u 63. minuti. Dinamo je u 73. minuti imao jedanaesterac za izjednačenje, no Simon Sluga je fantastično obranio udarac Daniju Olmu.

- Kup odlazi u Rijeku, presretan sam. Na najljepši način smo zaključili sezonu. Ovo je uspjeh sviju nas. Presretan sam zbog cijele momčadi i zbog silnog truda koji su uložili, ne samo u ovoj utakmici. Na najljepši mogući način smo zaključili sezonu protiv jakog Dinama, kazao je Bišćan dodavši: - Bili smo u situaciji kada je trebalo pokazati karakter. Dečki su pokazali da su odlični i da imaju potencijala, kazao je trener Rijeke Igor Bišćan nakon pobjede 3:1 protiv Dinama u finalu hrvatskog Kupa.

Trener Dinama Nenad Bjelica čestitao je pobjedniku Kupa.

- Zasluženo su pobijedili, bolje su iskoristili svoje šanse koje su imali, a mi nismo. Nema bolje šanse od jedanaesterca. Nismo ga iskoristili u najboljem trenutku, kada se utakmica lomila. Da smo zabili taj gol vjerujem da bi utakmicu pobijedili. Moramo biti zadovoljni sa sezonom koja je bila skoro pa perfektna. U odlučujućim utakmicama nismo bili inferiorni, ali se sreća okrenula na stranu portivnika. To je nogomet. Treba se usavršavat i pokušati sljedeće sezone osvojiti duplu krunu, rekao je trener Dinama Nenad Bjelica čestitavši Rijeci na pobjedi.

Podsjetimo, Rijeka je u prvom nastupu u Kupu pobijedila Križevce 9:0, a potom identičnim rezultatom 2:1 izbacila Varaždin, Lokomotivu i Inter, sve kao gost, da bi i završnom susretu srušila prvaka.

 

M.B.