Najbolje rangirani hrvatski tenisač na najnovijoj ATP ljestvici i ovaj tjedan je Borna Ćorić koji se nalazi na 14. mjestu kao i prošli tjedan.


I Marin Čilić je sačuvao prošlotjednu 15. poziciju, dok je Ivo Karlović napredovao tri mjesta i sada je 83. tenisač svijeta. Napredak su upisali i Viktor Galović i Nino Serdarušić. Galović se popeo sedam mjesta do 198. pozicije, a Serdarušić četiri mjesta do 296. pozicije.

Među vodećima nema promjena. Prvo mjesto uvjerljivo drži srpski tenisač Novak Đoković, drugi je Španjolac Rafael Nadal, a treći je Švicarac Roger Federer.

Najbolja hrvatska tenisačica i ovaj tjedan je Donna Vekić na 22. mjestu najnovije WTA ljestvice.

Petra Martić u odnosu na prošli tjedan pala je jedno mjesto i sada se nalazi na 25. poziciji, a pad i to od dva mjesta je ubilježila Tereza Mrdeža koja je sada 195. tenisačica svijeta. Jana Fett je napredovala pet mjesta i sada se nalazi na 327. poziciji, a Tena Lukas tri što joj je donijelo 338. poziciju.

Među prvih deset tenisačica nema promjena. Prva je Japanka Naomi Osaka, druga je Australka Ashleigh Barty, a treća je Čehinja Karolina Pliškova.  

 

M.B.