Hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine poražena je i u drugom nastupu u skupini C na Europskom prvenstvu u San Marinu, ovoga puta bolja je bila Francuska sa (1-0).

Porazom od Francuske Hrvatska je ostala bez izgleda za prolazak u polufinale, a samim time i plasman na Olimpijske igre u Tokiju sljedeće godine. Strijelac jedinog zgoditka bio je Moussa Dembele u 8. minuti.

Protiv fizički i tehnički nadmoćnije Francuske Hrvatska je odlučila igrati povućeno te se oslanjati na protunapade kako bi stigla do pozitivnog rezultata kojim bi zadržala izglede za prolazak dalje sve do posljednjeg kola. No, takva taktika primila je ozbiljan udarac već u samom otvaranju dvoboja jer je Francuska povela u 8. minuti. Reine-Adelaide je uputio odličan centaršut s desnog krila, a Dembele je u kaznenom prostoru nadskočio Borevkovića i snažnim udarcem glavom svladao Posavca.

-Čestitao bih našim igračima na današnjoj izvedbi, odigrali su kvalitetnu utakmicu. Nismo imali sportske sreće u pojedinim trenucima da zabijemo, dečki su se digli nakon prvog poraza, a i pokazalo se da Rumunjske nije baš tako slaba s obzirom na današnji rezultat. Treba spomenuti, naš mentalitet, od našeg uspjeha - odlaska na Europsko prvenstvo, radimo neuspjeh. A to nije potrebno. Posebno zbog dečkiju, to je škola za sve nas i iskustvo. U konačnici ih pripremamo za A reprezentaciju, a danas su pokazali da imaju kvalitetu, rekao je izbornik mlade U-21 reprezentacije Nenad Gračan nakon drugog poraza na Europskom prvenstvu.

Nakon dva odigrana kola u ovoj skupini Rumunjska i Francuska imaju po šest bodova, dok su Engleska i Hrvatska bez bodova.

Francuzi i Rumunji će tako u ponedjeljak u međusobnom susretu odlučivati o prvom mjestu u skupini, dok će Hrvatska i Engleska u San Marinu igrati za prestiž. 

Plasman u polufinale, koje osigurava vizu za olimpijske igre u Tokiju 2022. godine, osigurat će pobjednici skupina, te najbolje drugoplasirana reprezentacija iz tri skupine.

Za "mlade vatrene" ovo je bio treći nastup na U-21 prvenstvima (nakon 2000, 2004) i po treći put nisu prošli skupinu, a još uvijek nisu upisali pobjedu. Dvije utakmice su odigrali neodlučeno, a šest puta su poraženi.

 

M.B.