U prvoj utakmici 3. pretkola nogometne Lige prvaka Dinamo je na stadionu u Maksimiru igrao 1-1 (1-0) protiv mađarskog Ferencvarosa. Uzvrat se igra 13. kolovoza u Budimpešti. 

Dinamo pred svojim navijačima nije uspio doći do pobjede protiv Ferencvaroša, pa će odluka o prolazu pasti u Budimpešti.

Zgoditak za Dinamo zabio je Dani Olmo već u 7. minuti, a poravnao je David Siger (59). 

Ferencvaroš je početkom drugog dijela uspio postići gol iz svoje jedine prave prigode na utakmici, a Dinamo u nastavku nije uspio doći do novog vodstva.    

U 65. minuti ogromna prilika za Dinamo - spetljala su se dva mađarska stopera, a lopta je došla do Hajrovića, koji s osam-devet metara pogađa gredu.U 81. minuti Olmo pokušava s desetak metara, vratar Dibusz to odbija, a Gavranović odbijanac ne uspijeva sprovesti u mrežu. 

- Vidjet ćemo tko je u prednosti. Mi sada tamo moramo ići na pobjedu tako da će priprema utakmice biti jednostavna. I danas smo imali više šansi i pokazali smo da smo bolja momčad. Bili smo blizu postizanju još dva-tri gola, ali falilo nam je i malo sreće za bolji rezultat. Rekao sam da želim rezultat koji nam daje nadu u prolaz, a ovaj nam rezultat daje nadu. Siguran sam da ćemo pobijediti u uzvratu, izjavio je trener Dinama Nenad Bjelica bakon susreta.

 

M.M.