Nogometaši Rijeke u prvom su susretu posljednjeg, 4. pretkola Europske lige izgubili na gostovanju kod belgijskog Genta sa 1:2 (1:0). Dvostruki strijelac za domaćine bio je Laurent Depoitre (57, 71), a zgoditak za Rijeku postigao je Tibor Halilović (40).

Riječani su došli u Gent sa jasnim ciljem, izboriti rezultat koji im daje šanse za prolazak u grupnu fazu Europske lige. Prepustili su Gentu posjed lopte, igrali su disciplinirano, pa su svi pokušaji belgijskog kluba da ugrozi vrata Rijeke u prvom poluvremenu bili jalovi.

Rijeka je povela u 40. minuti iz situacije koja nije previše obećavala. Tibor Halilović je uposlio Čolaka u kaznenom prostoru, on loptu nije uspio uštopati, ali se je ona odbila do Halilovića, koji sa deset metara iskosa trese mrežu.

Na startu drugog poluvremena Gent je još više pritisnuo riječku obranu. Gent je poravnao u 57. minuti. Jaremčuk se probio po lijevoj strani kaznenog prostora i ubacio u peterac, a Laurent Depoitre neometan zabija za 1:1.

Pritisak Genta još je jednom urodio plodom u 71. minuti, a ponovno je strijelac bio Depoitre. Lustig je ubacio u 16-erac Rijeke, a Depoitre glavom pogađa za 2:1.

Uzvratna utakmica u Rijeci je 29. kolovoza.

 

M.B.