Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom večeras je od 20.45 sati kvalifikacijski ogled za Europsko prvenstvo protiv Slovačke u Trnavi. Izbornik Zlatko Dalić na raspolaganju nema Andreja Kramarića, Ivana Rakitića i Matea Kovačića, no svi ostali su zdravi i spremni za utakmicu.


Hrvatski kapetan Luka Modrić je svjestan težine ispita koji je ispred Vatrenih.

- Slovačka je dobra ekipa. Kompaktni su i čvrsti, vole igrati nogomet. Prva zvijezda je Hamšik, ali imaju još nekoliko nezgodnih igrača kao što je Lobotka s kojim se susrećem u Španjolskoj, rekao je Modrić.

Napast ćemo Slovačku, nećemo kalkulirati, poručio je  izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić.

- Bit će to ofanzivni sastav, napast ćemo, nećemo kalkulirati, poručio je Dalić najavivši kako očekuje sličnu utakmicu kao protiv Mađarske.

Prema informacijama iz stožera Vatrenih ovo je prva postava za koju se odlučio Zlatko Dalić: Livaković - Jedvaj, Lovren, Vida, Barišić - Modrić, Brozović, Vlašić - Perišić, Rebić, Petković.

S druge strane, za Slovačku bi trebali krenuti: Dubravka - Pekarik, Škriniar, Vavro, Hancko - Hamšik, Lobotka, Kucka - Rusnak, Duda, Mak.

Slovaci su u kvalifikacije za EURO 2020. krenuli su s pobjedom protiv Mađarske (2-0). Uslijedio je poraz u Walesu (0-1), pa pobjeda u Azerbajdžanu (3-1).

Utakmica se igra na prekrasnom malom stadionu Anton Malatinsky u Trnavi. Stadion po Uefinoj kategorizaciji ima najveće četiri zvijezdica, a kapaciteta je 19.200 gledatelja. Prošle sezone u Trnavi je gostovao zagrebački Dinamo u skupini Europske lige. Modri su slavili 2-1 i načinivši važan korak prema 'europskom proljeću'.

Sudac dvoboja je Nijemac Felix Brych.

 

M.B.