Devet mjeseci nakon što je u Belgiji bio podvrgnut operativnom zahvatu na lijevom koljenu, 27-godišnji desni bočni hrvatske nogometne reprezentacije i Atletico Madrida Šime Vrsaljko u utorak je prvi put trenirao u klupskom trening centru u predgrađu španjolske prijestolnice. 


Branič je završio prvi trening te se nalazi u posljednjoj fazi svog oporavka. Hrvat će vježbati individualno kako bi se ponovno prilagodio, a zatim će se postupno pridruživati radu sa suigračima, izvijestio je Atletico Madrid na svom službenom internetskom portalu.

Vrsaljko je posljednju utakmicu odigrao u siječnju ove godine, a 13. veljače je u Belgiji prošao operacijski zahvat pod nadzorom Atleticovog liječnika. Tijekom posljednjih devet mjeseci uglavnom je boravio u Hrvatskoj, gdje je prolazio sve dosadašnje faze rehabilitacije.

Atletivo je prijavio Vrsaljka za sva natjecanja ove sezone, no zasad je nepoznata namjera trenera Diega Simeonea. S obzirom da nije igrao 11 mjeseci možda ga u siječnju pošalje na posudbu.

Vrsaljko je za Atletico odigrao 54 utakmice od ljeta 2016. do ljeta 2018. godine te je sudjelovao u osvajanju Europske lige. Potom je otišao na jednogodišnju posudbu u Inter, koji je imao opciju otkupa njegovog ugovora. No, milanski klub ga je ljetos odbio otkupiti zbog ozljede.

 

M.B.