Nogometna reprezentacija Walesa uvrstila se na listu sudionika Europskogprvenstva2020. godine nakon zadnjeg dana kvalifikacija odigranih u utorak. Wales je u izravnom obračunu za plasman u Cardiffu slavio protiv Mađarske s 2-0 zgodicima Aarona Ramseya.

Velšani su u 15. minuti stigli do vodstva, a Ramsey je pogodio glavom na dodavanje Garretha Balea. U 47. minuti veznjak Juventusa Aaron Ramsey se pretvara u velškog junaka svojim drugim golom postignutog iz gužve nakon slobodnog udarca s lijeve strane.

U drugom susretu skupine Slovačka je slavila protiv Azerbejdžana s 2-0, ali im to nije bilo dovoljno jer su se mogli plasirati samo uz remi u Cardiffu. Hrvatska je osvojila ovu skupinu sa 17 bodova, a Wales je skupio 14.

Vizu za EP ranije su izborile Austrija, Belgija, Hrvatska, Češka, Engleska, Finska, Francuska, Njemačka, Italija, Nizozemska, Poljska, Portugal, Rusija, Španjolska, Švedska, Turska, Ukrajina, Danska i Ukrajina.

Zadnja četiri mjesta na EP-u bit će popunjena u ožujku iduće godine nakon play-offa u kojem će sudjelovati Island, Bugarska, Izrael, Rumunjska, Mađarska, Slovačka, Irska, Sjeverna Irska, BiH, Škotska, Norveška, Srbija, Gruzija, S. Makedonija, Kosovo i Bjelorusija.

Ždrijeb playoffa je u petak, a ždrijeb skupina EURA 2020 bit će 30. studenoga u Bukureštu.

M.B.