Zagrebački Dinamo večeras od 21 sat u Milanu na stadionu San Siro igra utakmicu 5. kola Lige prvaka protiv Atalante. Modri su u prvoj utakmici pobijedili Atalantu s 4:0.

Na ljestvici skupine C vodi Manchester City s 10 bodova, Dinamo i Šahtar imaju po pet bodova, dok je Atalanta na začelju s bodom. U drugom susretu ove skupine Manchester City dočekuje Šahtar, a Dinamu bi i remi u Milanu osigurao proljeće u Europi.

- Očekujemo jaku, agresivnu Atalantu kao protiv Cityja i Juventusa, utakmice gdje je zaslužila više. Mi moramo biti fokusirani na nas. Znamo da će biti teška utakmica za nas, ali bit će i za Atalantu, rekao je Bjelica  koji je najavio ofenzivniji Dinamo kakav smo gledali u Harkivu protiv Šahtara.

Izvjesno da će Modri protiv Atalante igrati u sustavu 3-5-2. Stoperi će biti Theophile, Dilaver i Perić. U sastav se vraća Petar Stojanović koji nije igrao protiv Hajduka, poziciju na lijevim beku naravno, zauzet će Marin Leovac.

U sredini travnjaka, uz Ademija, trebali bi zaigrati Olmo i Ivanušec, iako se oporavio i Gojak, pa se može dogoditi da i on uđe u udarni sastav. Naravno, u napadu će biti Oršić i Petković.

Iako stadion San Siro, koji prima 80.000 gledatelja, neće biti pun, očekuje se oko pet  tisuća Dinamovih navijača na tribinama.

- Sretni smo što nas navijači prate i nadam se da ćemo im vratiti na terenu s jednom poštenom borbom, zaključio je Bjelica.


M.M.