Ivo Zorica slavodobitnik je 305. sinjske alke. Skupio je ukupno sedam punata, a u sridu je pogodio u drugoj trci.

U prvoj trci četiri su alkara pogodila u sridu. Ivica Filipović Grčić, Ante Runje, Frano Talaja i Nenad Marić u nastavak natjecanja ušli su s tri punta. Nakon druge trke vodstvo je preuzeo Ivo Zorica s ukupno pet punata, slijedili su ga Josip Čačija, Marić, Talaja i Alen Poljak s četiri punta.

U treću trku ušla su dva alkara manje, znači njih 15. Nakon što su debitant Martin Šušnjara i Nenad Marić skupili šest punata, na vrh se vratio Ivo Zorica sa sedam punata.

Viteško alkarsko društvo je slavodobitnika nagradilo slavodobitničkim plamencem hrvatske trobojnice, zlatnom plaketom Alke i novčanim iznosom od 40 tisuća kuna, a pokrovitelj Alke, predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, zlatnim prstenom s hrvatskim grbom te sabljom. Zlatnu plaketu Alke dobio je alkarski momak slavodobitnika, dok je od predsjednika Milanovića dobio srebrni prsten s hrvatskim grbom te jataganom.

Alkarski vojvoda Boško Ramljak je u svom pozdravnom govoru zahvalio predsjedniku Zoranu Milanoviću, premijeru Andreju Plenkoviću i predsjedniku Sabora Gordanu Jandrokoviću zahvalio na njihovim govorima i ruci pomirenja u Kninu, a posebno se zahvalio na odlikovanjima dodjeljenim postrojbama HVO- a.

“Naša je Hrvatska postala nova, bolja država i društvo. Tako se ponašaju i govore pravi pobjednici. Čestitam i hvala vam na tome”, poručio je Ramljak predsjedniku Milanoviću I premijeru Plenkoviću.

 

M.M.