Hrvatski tenisač Mate Pavić i dalje se nalazi na prvom mjestu ATP ljestvice igrača parova, dok je u pojedinačnoj konkurenciji najbolji hrvatski tenisač Borna Ćorić na 26. mjestu.

Pavić se prošlog tjedna vratio na vrh ljestice prvi put nakon srpnja 2018. godine, a sada je zadržao svjetski broj 1 sa 9.010 bodova, samo deset više od drugoplasiranog Kolumbijca Roberta Faraha i 100 više od trećeg na ljestvici, Farahova partnera Juana Sebastiana Cabala. Četvrti je i dalje Nikola Mektić (8.160), a u Top 10 je na devetom mjestu i Ivan Dodig (6.710).

Mektić i Pavić su vodeći par u ovoj sezoni sa 3.065 bodova, a na drugom mjestu su Ivana Dodiga i Slovaka Filipa Polašeka (2.780).

U pojedinačnoj konkurenciji najbolji hrvatski tenisač je Borna Ćorić koji je napredovao za jednu poziciju i sada je na 26. mjestu sa 1.970 bodova. Marin Čilić je ostao na 43. mjestu, dok je Ivo Karlović na 170. mjestu što je porast za jednu stepenicu. Borna Gojo je ostao na 234. mjestu.

Na vrhu ATP ljestvice nije bilo promjena. Vodi Srbin Novak Đoković ispred Rusa Danila Medvjedeva, Španjolca Rafaela Nadala, Austrijanca Dominic Thiema, Grka Stefanosa Tsitsipasa...

 

M.M.