Veznjak novog europskog prvaka Chelseaja Mateo Kovačić (27) jedini je hrvatski igrač koji nastupa u engleskoj Premier ligi.

“Očekuje nas teška utakmica. Englezi su mladi dobri, brzi, agresivni… Igraju na svom terenu, na strašnom stadionu i navijači sigurno puno očekuju od njih. Ali, mi smo spremni, dosta smo se pripremali za njih ovaj tjedan. Englezi imaju odličan vezni red, moj suigrač Mount je u sjajnoj formi. Tu s i Rice, Henderson, ali i mi imamo odlične igrače u srednjem redu. Spremni smo za natjecanje, a koliko to ćemo vidjeti u nedjelju. Znamo da se od nas puno očekuje. Idemo po pobjedu jer će nam to dati ‘poguranac’ za daljnje utakmice”, izjavio je Kovačić.

Iako je već dugo u reprezentaciji, ovo će mu biti četvrto veliko natjecanje, nakon SP-a 2014. i 2018. te EURA 2016.,

Kovačić po prvi put dolazi na turnir u statusu neupitnog člana udarne postave.

“Istina je da nisam dao svoje najbolje utakmice u reprezentaciji, ali ja sam uvijek u službi momčadi i možete biti sigurni da ću uvijek dati sve od sebe. Sada se osjećam puno moćnije i zrelije. Neću reći da će ovo biti moj turnir, ali u dobrim sam godinama, stalno igram u klubu što nije bio slučaj ranijih godina”, dodao je hrvatski veznjak.

Upitan misli li kako su Englezi opterećeni porazom u polufinalu Svjetskog prvenstva u Rusiji, Kovačić je odgovorio:

“Otada je prošlo tri godine i svi smo fokusirani na novu utakmicu. Nećemo zbog toga imati psihološku prednost”.
Kovačić je govorio i o mogućim ciljevima reprezentacije na EURU:

“Prolazak skupine bi bio uspjeh, a onda ćemo vidjeti što će biti dalje. I u Rusiji smo vidjeli da se u nokaut fazi svašta može dogoditi”.

 

M.B.