Iza rušenja hrvatskog nogometa, koji je uz Dubrovnik jedino prepoznatljivo što Hrvatska ima, kao i iza instaliranja šešeljevaca u riječki HNK stoji Ivo Josipović, navodi u svojoj novoj kolumni Hrvoje Hitrec.

Hitrec smatra da će Josipović, ukoliko pobjedi, sebi pokušati dati tolike ovlasti da dokrajči Hrvatsku koja je već na koljenima i čeka završni udarac. Jedan od alata za rušenje Hrvatske vidi u djelovanju "jedne skupine uvježbane od crvenih Kmera koja putuje s hrvatskim navijačima".

-Nisam htio komentirati milansku bakljadu, ali se nisam ni mogao oteti dojmu da postoji (a postoji) skupina uvježbana od crvenih Kmera koja putuje s hrvatskim navijačima. Cilj joj je naškoditi hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji, naškoditi Hrvatskoj. Još nema imena i prezimena tih divljaka, što nije neobično. Neka od tih imena i prezimena vjerojatno se poklapaju s onima koje crveni šalju u Beliburg odjevene u ustaške odore, da bi virtualno proizveli aktualni fašizam koji onda daje hranu tzv. antifašistima - navodi Hitrec u kolumni "Riječki su se obersneli pobrinuli da četnici stignu na more"Riječki su se obersneli pobrinuli da četnici stignu na more", objavljenoj na portalu HKV-a.

Smatra da s odgodom derbija Dinamo –Hajduk stvari stoje drukčije.

-Mogu razumjeti pristaše Hajduka i emocije, osjećaji su to nadstranački i temperamentni, no pitam se je li tu neka druga kuhinja posrijedi, a jest naravno i mislim da su mnogi pali u zamku - poručuje Hitrec.

>>Nova pravednost: Josipović najavio rat vodstvu HNS-a

Navodi kako je Hrvatski nogometni savez kao meta označen upravo s Pantovčaka.

-Meta je, politička meta, Hrvatski nogometni savez i HNL koji su metom označeni s Pantovčaka gdje se Josipović bavi samo tim poslom – označavanjem meta (Klemm, Brkić...) Pa kao i u tim nenogometnim slučajevima, nije trebalo dugo čekati da duga sjena brda pod Medvednicom padne i na hrvatski nogomet. Zašto? Pa zato jer je uspješan, jer Hrvatsku vani znaju samo po nogometu i Dubrovniku. A kako je Dubrovnik teško razrušiti, ostaje nogomet - zaključio je Hitrec komentirajući poveznice između politike i hrvatskog nogometa.

Šešeljevci u riječkom HNK

Komentirajući situaciju u riječkom HNK, Hitrec navodi kako su se riječki obersneli pobrinuli da četnici stignu na more.

-Instalirali su ondje šešeljevca za intendanta pozorišta koje je donedavno bili kazalište, čak s hrvatskim imenom u nazivu. Taj ravnatelj ima zadaću da masakrira hrvatsku kulturu, te je zato za premijeru svoga komada izabrao dan kada su Hrvati masakrirani na Ovčari, nimalo slučajno. U na brzini sklepanoj „drami" na bestijalan se način – kao što je već poznato – vrijeđaju živi i mrtvi hrvatski glumci i redatelji, RH se poistovjećuje s ustaškim režimom, devedesete su mračne, fašističke godine - analizira Hitrec.

Navodi kako su se mnogi sudionici u ovom projektu osjećali nelagodno jer su shvatili "kako im taj kreten u Rijeci kvari posao i trči ispred rude jer još nije vrijeme za bacanje jugoslavenskih (dakle velikosrpskih, dakle četničkih, dakle protuhrvatskih) karata na stol.

- Još se mulja ispod stola, ispod žita, negiraju jugoslavenski planovi s Pantovčaka, još se ne treba istrčavati – barem do izbora na kojima će, po njima, ipak pobijediti Josipović i dati si ovlasti da dokrajči Hrvatsku koja je već na koljenima i čeka završni udarac - zaključuje Hitrec.

 

R.Horvat