Najpoznatija hrvatska zviždačica Vesna Balenović donijela je konačnu odluku o napuštanju predsjedničkoga kandidata Milana Kujundžića s kojim se razišla u više pogleda.

Kako ekskluzivno doznaje portal Udarno.com, Vesna Balenović se osjeća razočarano i prevareno. U početku se htjela sama upustiti u predsjedničku kampanju ali je povjerovala u projekt Kujundžića i odlučila mu dati potporu.

Međutim, ubrzo je uvidjela kako problem Zviždača Kujundžić uopće ne spominje i da se tijekom kampanje uopće ne prozivaju krivci koje smatra odgovornima za uništenje tisuće građana, što određeni krugovi povezuju s mogućnošću potpore krupnog kapitala Kujundžićevoj kampanji.

Zanimljivo je da se Kujundžićev program u početku trebao zvati DRUGA REPUBLIKA, što je u potpunosti podudarno s Josipovićevim predizbornim načelima o ustavnim promjenama i tzv. drugoj Republici. Kao jednog od autora tog programa spominje se ime Tomislava Stockingera, osobe koja je na sebe preuzela odgovornost za stvaranje akcijskog plana "Barbika", za koji se pouzdano zna da je nastao u najbližem okružju Ive Josipovića.

Slogan NOVA HRVATSKA, s kojim je Kujundžić krenuo u kampanju, za sebe je izvorno rezervirala Vesna Balenović još u lipnju mjesecu. Naime, točno 26. lipnja za potrebe kampanje Vesne Balenović napravljen je banner s jasnim sloganom - NOVA HRVATSKA.

Međutim, tijekom narednog razdoblja i suradnje Kujundžića i poznate zviždačice, koja je prva ukazala na kriminal u INA-i, predsjednički kandidat Hrvatske zore jednostavno je odustao od svog slogana DRUGA REPUBLIKA i prisvojio za sebe slogan NOVA HRVATSKA.

- Moj životni moto je borba protiv korupcije, siromaštva i nepravde. Politika je prljava i ne želim na ovakav način sudjelovati u njoj - poručila je ovih dana Vesna Balenović.

Mnoge je šokiralo, pa tako i Vesnu Balenović, što je Kujundžić za svoga glasnogovornika izabrao upravo Ivana Hrstića, urednika Josipović-Macanovog portala politikaplus o kome, u Hrstićevoj povremenoj izočnosti, brine bivši novinar EPH Ante Gugo. Naravno, uz svesrdnu potporu Krešimira Macana, prvog čovjeka marketinške agencije koja je osmislila prvu i drugu Josipovićevu kampanju.

Balenovićka zamjera i vrlo lošu organiziranost i ljude sa kojima se ne može razgovarati o viziji jedne zaista nove Hrvatskoj, nego isključivo o zavjerama i crnilu, čemu ona ne pripada.

 

Josip Zdunić