Ministar branitelja Predrag Matić u petak je ponovno pozvao branitelje koji od 20. listopada prosvjeduju ispred njegova Ministarstva da božićne i novogodišnje blagdane dočekaju u svojim domovima.

"Preporučujem im da blagdane dočekaju u toplini svojih domova, a za prosvjedovati nikad nije kasno", izjavio je Matić nakon što je devetorici branitelja dodijelio odličja za zasluge u Domovinskom ratu.

"Učinit ćemo sve da braniteljima budu ispoštovana sva prava, to smo radili sve ovo vrijeme", rekao je novinarima.

"Neke su stvari, sa strane Vlade i Ministarstva, učinjene u cijelosti, ono što im preporučam je da božićne i novogodišnje blagdane dočekaju u toplini svojih domova, a za prosvjedovati, ukoliko nešto ne bude ispoštovano od dogovorenog, nikad nije kasno", poručio je Matić.

"Naravno, do običaja se drži, ja to isto poštujem", komentirao je ministar novinarsku opasku da branitelji ispred Ministarstva kite božićnu jelku.

Pravo na prosvjed imaju svi, pa i hrvatski branitelji, ponovio je Matić, dodavši kako bi "bilo lijepo da se, kad se prosvjeduje, imaju i artikulirani zahtjevi".

"Nešto su do sada uspjeli artikulirati, mi smo taj dio ispoštivali kako smo se razgovarali", naglašava.

"Ljubav, poštovanje hrvatskih građana i institucija prema braniteljima je trajna i mi to dokazujemo iz dana u dan. Oni koji to ne žele vidjeti neće nikada vidjeti", rekao je Matić.

 

M.M.